Feature Review Auteur: Redactie AN — 02 april 2012

Van fabrikant A-Solar ontvingen we de Solar Power Dock AM406. Met dit apparaat is het mogelijk om tussendoor de iPhone, iPod of iPad op te laden.

De Solar Power Dock AM-406 is namelijk een dockstation met een ingebouwde accu van 6000mAh, die je kan opladen via het zonnepaneel of via de USB-Poort van je Mac. Een usb-kabel wordt meegeleverd, net als een kleine papieren handleiding.


Erg groot is de Solar Power Dock AM406 niet met zijn afmetingen van 12,3 x 7,5 x 2,4 cm. Verder valt de afwerking in positieve zin op. Zo is de buitenzijde afgewerkt met rubber-finished zwart. En zit er op de zijkant de aansluiting voor de stroombron en een USB-poort voor het opladen van apparaten die niet in de dock-connector gaan. Aan de voorkant vinden we een LED-indicatie en een button om te kunnen zien hoe vol de accu is. Het is wel een schatting. Aan de onderkant zit het zonnepaneel verwerkt. Wil je de Solar Power Dock AM406 gebruiken, dan schuif je hem uit. Waarna je bijvoorbeeld de iPhone kunt plaatsen. Erg mooi en economisch gedaan.

Opladen via het zonlicht is natuurlijk een geweldige oplossing als er geen stroombron aanwezig is. Dit zal de backpacker aanspreken. Echter is er ook een ‘maar’, het opladen kan volgens opgave van de fabrikant wel 12 a 16 uur duren. Dit valt tegen.

Het opladen via de USB-poort duurt zo 4 uur en gaat dus een stuk sneller. Het is dus verstandig om de accu van te voren op te laden. En dan tussendoor als hij leeg begint te raken op te laden via het zonnepaneel als er geen stroombron aanwezig is. Het opladen van de iPhone zelf duurt tussen de 3 a 4 uur. Het opladen kan meerdere malen met een volle accu (dat geldt niet voor de iPad, deze kan 1 x tot ongeveer 85 procent worden opgeladen).

Conclusie:
De Solar Power Dock AM406 is een mooie gadget maar wel voor een bepaalde doelgroep. Zoals bijvoorbeeld de backpackers of andere vakantiegangers die niet altijd over een stroombron kunnen beschikken.

Wel dient men er rekening mee te houden dat het opladen via het zonnepaneel erg veel tijd in beslag neemt. En dat de iPad slechts tot 1 x keer tot ongeveer 85 procent kan worden opgeladen. Dit komt doordat de iPad een grotere accu heeft ten opzichte van de iPhone of iPod.

Via de website van A-Solar kan de Solar Power Dock AM-406 gekocht worden voor een bedrag van 79 euro.

(Met dank aan A-Solar voor het beschikbaar stellen van de Solar Power Dock AM406.)

Waardering: ★★★★☆ 

Share

About Author

Redactie AN

(0) Readers Comments

Comments are closed.