skip to Main Content
Geen Roamingskosten Meer Binnen De EU

Geen roamingskosten meer binnen de EU

Door nieuwe Europese wetgeving, dat formeel nog moeten worden bekrachtigd door de lidstaten en het Europees parlement, zal er vanaf 15 juni 2017 geen roamingskosten voor de inwoners van de Europese Unie meer worden berekend als je in een ander EU-lidstaat bent. Jaarlijks ontvingen de telecombedrijven miljarden door de in rekening gebrachte roamingskosten. Het is afwachten hoe de telecombedrijven gaan reageren op deze maatregel. Zo zouden de kosten van het abonnement wel eens duurder kunnen worden.

De nieuwe wetgeving heeft wel de nodige kanttekeningen. Zo is er bijvoorbeeld de regel dat als je meer dan vier maanden achter elkaar data verbruikt in een ander EU-lidstaat, dat je nog steeds moet bijbetalen. Ook verandert er niets als je belt vanuit Nederland naar een ander EU-lidstaat.

Back To Top