skip to Main Content
Review: VooMote Zapper

Review: VooMote Zapper

Tegenwoordig zijn er in veel huiskamers diverse afstandsbedieningen te vinden om onze audio-apparatuur en televisie te kunnen bedienen. En omdat het bezit van meerdere afstandsbedieningen doorgaans niet als prettig wordt ervaren, springen fabrikanten hier handig op in met het aanbieden van een gecombineerde afstandsbediening.

Ook Voomote zag hierin een markt. Maar Voomote besloot de oplossing te zoeken in een infrarood-module (met vier ingebouwde sensors voor optimaal gebruik) die je aansluit op de connector van je iPhone (niet voor de iPhone 5), iPod touch of iPad. De naam van deze infrarood-module is VooMote Zapper en hij is beschikbaar in diverse kleuren.


De praktijk:

Na het aansluiten van de VooMote Zapper komt er automatisch een melding om de gratis App uit de App Store te downloaden die er voor zorgt dat het gekozen device wordt omgetoverd in een afstandsbediening.

Volgens de fabrikant zou je 30 seconden nodig hebben om aan de slag te kunnen. Maar deze tijd is iets te voorbarig blijkt al snel. Eerst moet je de televisie, audio-apparatuur en eventueel andere apparaten die op infrarood werken instellen, en daar gaat veel tijd in zitten. Zo zul je eerst door een lijst moeten bladeren om de juiste afstandsbediening te zoeken voor al je apparatuur.

“Dat betreft heeft bijvoorbeeld concurrent Logitech dit beter voor elkaar, daar zoek je op merk en typenummer en ben je klaar…”

Maar wie denkt dat je daarna klaar bent, komt bedrogen uit. Want standaard worden alleen de basishandelingen getoond. Je zult dus zelf de overige knoppen moeten toevoegen en eventueel programmeren. Het was even uitzoeken hoe dit moest. Want op de App van de iPad zit namelijk geen helpfunctie om duidelijk te maken welke stappen je moet ondernemen. Op de iPhone is deze helpfunctie er wel. Een aandachtspunt voor de fabrikant bij een eventuele update! Het blijkt dat het een kwestie van slepen is. Daarna moet je de button(s) aanclicken om deze te kunnen programmeren. Op zich een klus die je gelukkig maar eenmaal hoeft te doen.

Handig is ook de “One Touch” knop, hiermee kun je diverse commando’s van verschillende virtuele afstandsbedieningen vastleggen. Zo kun je dan bijvoorbeeld verschillende apparaten zoals de televisie, reciever en blu-ray speler in één keer aanzetten.

Het is tevens mogelijk om de aangemaakte virtuele afstandsbedieningen per kamer toe te voegen, zoals bijvoorbeeld de woonkamer, slaapkamer en werkkamer. Dit geeft een mooi overzicht.

“Mocht je gebruik maken van icloud dan zullen de gemaakte werkzaamheden automatisch worden overgezet naar bijvoorbeeld je iPhone. Uiteraard moet dan wel eerst de VooMote Zapper worden overgezet en de App gedownload zijn.”

Wil je de VooMote Zapper gebruiken i.c.m. de iPad, hou er dan rekening mee dat jammer genoeg niet het hele display van de iPad wordt gebruikt voor de virtuele afstandsbediening.

VooMote beloofde dat er dit jaar een televisiegids beschikbaar zou komen in zijn App voor de VooMote Zapper. Echter is dat tot op heden nog niet gebeurt. Maar bij navraag bij de importeur zou deze televisiegids voor het eind van dit jaar beschikbaar moeten zijn.

Conclusie:
De VooMote Zapper is een handige gadget. Echter dient men er wel rekening mee te houden dat de bijgeleverde App niet uitblinkt in het eenvoudig installeren van de virtuele afstandsbediening(en). Zo moet je zelf de ontbrekende buttons toevoegen aan de virtuele afstandsbediening. Want de VooMote Zapper toont alleen de basishandelingen. Daarnaast ontbreekt de televisiegids. Maar deze zou volgens VooMote voor het einde van dit jaar worden uitgebracht.

De VooMote Zapper is verkrijgbaar in verschillende kleuren en kost 69,95 euro. Bestellen kan eventueel in de Apple Store.

Waardering: ★★★★☆ 

(Met dank aan Navstar voor het beschikbaar stellen van de VooMote Zapper.)

Back To Top