skip to Main Content
Review: Imation LINK Power Drive

Review: Imation LINK Power Drive

Imation introduceerde onlangs de LINK Power Drive. Dit nieuwe product van Imation is een externe accu voor de iPhone, iPod touch en iPad (4e generatie iPad, iPad mini, iPad Air, iPad mini met retina display). Op zich niks nieuws, ware het niet dat Imation er een opslagruimte in heeft gebouwd, zodat het gelijk dienst kan doen als externe back-up.

De LINK Power Drive is gemaakt van kunstof en is met het formaat van 73mm x 64mm x 22mm niet echt groot. En overigens ook niet bepaald zwaar met zijn gewicht van 110 gram. Mooi weggewerkt aan de zijkant vinden we een kabel voor de iPhone 5, iPhone 6 (Lightning connector), iPod touch en iPad. Daarnaast zit er nog een korte kabel met een USB 2.0-connector. Deze is nodig om de LINK Power Drive aan te kunnen sluiten op de Mac. Dit laatste is handig om data uit te wisselen maar ook nodig om de LINK Power Drive op te kunnen laden, dat duurt ongeveer 40 minuten.

Ook aan de zijkant vinden we de aan- en uitknop, die overigens wel erg aan de kleine kant is. Bovenop zien we de LED-status, hiermee heb je een indicatie hoe vol de 3000 mAh accu is en kun je de LINK Power Drive uit zijn slaapstand halen, deze treed bij geen gebruik in na 5 minuten. Aan de onderkant zit een klep die open te schuiven is. Hierdoor kun je je device opzetten. Een leuke aardigheid!

Let op!: De 4e generatie iPad, iPad mini, iPad Air, iPad mini met retina display kunnen niet volledig worden opgeladen. Daar is de capaciteit van de accu te klein voor.

imation_link_power_drive_2
De LINK Power Drive heeft een ingebouwde opslagcapaciteit. Verkrijgbaar met 16GB, 32GB of 64GB. Afhankelijk van je eisen, kun je hierop de nodige data kwijt. Ondersteunde formaten zijn voor foto’s BMP GIF JPG PNG TIFF XBM en ICO. Voor audio WAV AAC AIF AIFF CAF M4A MP3 en MOV MP4 M4V MPV voor videobestanden. De bestanden zijn direct afspeelbaar vanaf de LINK Power Drive (JPG en M4A getest…). Ondersteunende documenten zijn PDF DOC XLS PPT PAGES KEY NUM TXT RTF RTFD HTML. Handig als backup of om ruimte te maken op je iDevice.

Om gebruik te maken van de LINK Power Drive op je iDevice zoals bijvoorbeeld je iPhone, is er de gratis app van Imation nodig. Deze kun je downloaden in de app-store. Zodra de app, waarmee mappen zichtbaar worden, is geïnstalleerd, kun je de LINK Power Drive gaan gebruiken. In de app kun je een Nederlandstalige handleiding vinden!

Conclusie:
De LINK Power Drive van Imation is een handige acculader die door zijn formaat en gewicht makkelijk mee te nemen is. Daarbij levert Imation bij de LINK Power Drive als extra een 8GB USB-stick en dat is een leuke bijkomstigheid. Maar het belangrijkste pluspunt is de interne opslag en de daarbij horende app. En dat werkt prima. MInder is dat de capaciteit van de accu aan de kleine kant is, waardoor een iPad niet volledig kan worden opgeladen. Daarnaast is de USB-kabel aan de korte kant.

De Imation LINK Power Drive is verkrijgbaar bij selecte verkooppunten in Nederland voor een adviesprijs van €89 (16 GB), €109 (32 GB) of €149 (64 GB).

Waardering: ★★★★☆ 

(Met dank aan Imation voor het beschikbaar stellen van de LINK Power Drive!)

Back To Top