skip to Main Content
Adobe Lanceert Comp CC

Adobe lanceert Comp CC

Adobe heeft Adobe Comp CC gelanceerd. Dit is een gratis iPad app die het mogelijk maakt om snel lay-out-concepten te creëren voor projecten op mobile devices, internet en print. Met Comp CC kunnen designers op hun iPad beginnen met lay-out-design projecten en deze vervolgens afronden op hun desktop met behulp van hun Creative Cloud assets, zoals Photoshop CC, Illustrator CC en InDesign CC.

Comp CC breidt de workflows voor mobile devices en desktop, die mogelijk worden gemaakt door Creative Profile en Creative Cloud Libraries,  verder uit. Creative Cloud Libraries bestaat uit design assets, zoals afbeeldingen, kleuren en tekststijlen, die de gebruiker heeft ontwikkeld met Creative Cloud tools. Als de gebruiker switcht tussen applicaties en van mobile device naar desktop, switcht het creatieve profiel van de gebruiker mee. Dankzij Creative Tools en Creative Cloud Libraries kunnen gebruikers van Comp CC Typekit-lettertypen, afbeeldingen, tekststijlen, kleuren en vormen met elkaar combineren om een project op de iPad te starten en af te ronden op de desktop.

Comp CC is voor het eerst als sneak preview getoond tijdens Adobe MAX Creativity Conference in oktober 2014, onder de naam “Project LayUp”. Het is een krachtige ontwikkel app die is gebouwd met Adobe Creative SDK. Designers kunnen lay-outs produceren met de iPad en assets integreren die ze met andere tools hebben gemaakt. Comp CC wordt toegevoegd aan de Adobe-productgroep van Creative Cloud mobile apps, waaronder Illustrator Draw, Illustrator Line, Photoshop Sketch, Adobe Shape CC en Adobe Color CC.

“Creatief te werk gaan op een mobile device heeft alleen zin als het resultaat kan worden geopend op een desktop, waarop het werk kan worden geperfectioneerd in een professionele precisietool als InDesign of Photoshop”, zegt Scott Belsky, vice-president, products bij Adobe. “Met Comp CC hebben we het design proces versimpeld en helpen we designers met het opstarten van projecten op hun iPad. Vervolgens kunnen ze dit project voltooien op de desktop – allemaal dankzij Creative Cloud.”

“Toen Adobe voor het eerst contact met mij opnam en vroeg naar ideeën voor een nieuwe design app, vertelde ik over de  mogelijkheden van de iPad voor grafische en digitale designers. Ik zag de mogelijkheid voor een product dat het creatieve proces rijker en directer kon maken en toch in de bestaande workflow van designers zou passen. Onze samenwerking op basis van Adobe CC was geweldig; de expertise van het bedrijf in creatieve software en de kracht van hun Creative Cloud-platform waren essentieel voor dit product. Adobe is de enige partij die Comp CC had kunnen ontwikkelen”, aldus Khoi Vinh, voormalig design director van de New York Times en in 2011 door Fast Company uitgeroepen tot een van de vijftig meest invloedrijke designers van Amerika.

Adobe Creative Cloud
Creative Cloud heeft ongeveer vier miljoen betalende gebruikers en bevat creatieve desktop apps, een groeiende reeks van mobiele apps die geïntegreerd zijn met desktop apps en creatieve assets. Het biedt professionele training en geeft toegang tot een creatieve community waar designers inspiratie kunnen opdoen en mogelijkheden kunnen ontdekken. Met de Creative Cloud kunnen gebruikers inspiratie opdoen of overal een design-project opstarten. Het geeft de mogelijkheid om gepersonaliseerde, creatieve assets te creëren die altijd binnen handbereik zijn op desktop en mobiele apps, waardoor het makkelijk is om samen te werken in designs en designs consistent te houden.

De kern van de Creative Cloud is het Creative Profile; de creatieve identiteit van de gebruiker. Het Creative Profile verbindt gebruikers met hun Creative Cloud Libraries, die bestaat uit assets zoals foto’s, kleuren, penselen, vormen, tekststijlen en graphics. Het creatieve profiel beweegt altijd met de designer mee als deze switcht tussen apps en devices. Hierdoor heeft de designer altijd zijn Library bij de hand.

Creative Cloud verandert de manier waarop designers inspiratie opdoen en hun beste werk leveren. De waarde van Creative Cloud stijgt continu door updates en nieuwe mogelijkheden, die bij het lidmaatschap inbegrepen zijn. In de komende maanden wordt een grote update voor de Creative Cloud verwacht. Deze update introduceert nieuwe manieren voor designers om hun productiviteit te verhogen, efficiënter te werken en om hun mobiele apps met hun desktop apps te verbinden.

Prijzen en beschikbaarheid
Comp CC is een gratis iPad app die beschikbaar is in de Apple App Store. Voor taalsupport en internationale beschikbaarheid, zie de Apple Store. Informatie over de prijs en mogelijkheden van Adobe Creative Cloud is in te zien op https://creative.adobe.com/plans.

Back To Top