skip to Main Content

Apple introduceert nieuwe 13-inch MacBook Pro

Vandaag brengt Apple nieuwe versies uit van de 13-inch MacBook Pro met Retina-display, met het compleet nieuwe Force Touch-trackpad, Intel Core-processors van de vijfde generatie en Intel Iris Graphics 6100, twee keer snellere flashopslag en een batterij die nog langer meegaat, waardoor onze professionele klanten nog meer prestaties en mogelijkheden tot hun beschikking hebben.* Ook presenteert Apple vandaag de nieuwe versie van de 11-inch en de 13-inch MacBook Air met Intel Core-processors van de vijfde generatie, Intel HD Graphics 6000 en Thunderbolt 2. De 13-inch MacBook Air heeft bovendien tot twee keer snellere flashopslag gekregen, waardoor de ideale notebooks voor dagelijks gebruik nu nog beter zijn geworden.

“Vandaag presenteren we belangrijke nieuwe versies van de populaire 13-inch MacBook Pro met Retina-display, de 11-inch MacBook Air en de 13-inch MacBook Air”, vertelt Philip Schiller, senior vice president Worldwide Marketing van Apple. “De 13-inch MacBook Pro heeft de nieuwste processors gekregen, krachtiger grafische mogelijkheden, snellere flashopslag, een batterij die nog langer meegaat en het compleet nieuwe Force Touch-trackpad. Verder hebben we de 11-inch en de 13-inch MacBook Air voorzien van nieuwste processors en grafische voorzieningen en snellere Thunderbolt 2, en heeft de 13-inch MacBook Air tot twee keer snellere flashopslag gekregen.”

De 13-inch MacBook Pro met Retina-display is ook voorzien van het compleet nieuwe Force Touch-trackpad dat een nieuwe mate van interactiviteit aan de Mac toevoegt. Het nieuwe trackpad heeft ingebouwde krachtsensoren waardoor je overal kunt klikken, en voelbare feedback voor een snel en uniform contact. Je kunt de hoeveelheid druk die nodig is om een klik te registreren zelfs aan je eigen smaak aanpassen. Op het Force Touch-trackpad is ook een nieuwe beweging mogelijk: force-klikken, een klik gevolgd door een wat hardere duwbeweging, voor taken als het opvragen van de definitie van een woord, het snel inzien van een kaart of het bekijken van een voorvertoning van een bestand.

De nieuwe versie van de 13-inch MacBook Pro met Retina-display heeft bovendien Intel Core-processors van de vijfde generatie met maximumsnelheden tot 3,1 GHz, met Turbo Boost-snelheden tot 3,4 GHz, snellere geïntegreerde Intel Iris Graphics 6100 en tot twee keer snellere flashopslag met een doorvoersnelheid tot 1,6 GBps.* Bovendien gaat de batterij van de 13-inch MacBook Pro met Retina-display nu tot 10 uur mee; bij het afspelen van films uit iTunes is dit 12 uur.**

De nieuwe versies van de 11-inch en de 13-inch MacBook Air beschikken nu over Intel Core-processors met snelheden tot 2,2 GHz en Turbo Boost-snelheden tot 3,2 GHz, geïntegreerde Intel HD Graphics 6000 en Thunderbolt 2 met een snelheid tot 20 Gbps – tweemaal zoveel bandbreedte als de vorige generatie. De 13-inch MacBook Air beschikt bovendien over snellere flashopslag, die tot twee keer sneller is dan de vorige generatie.***

Elke nieuwe Mac wordt geleverd met OS X Yosemite, een krachtige nieuwe versie van OS X in een modern nieuw jasje, met krachtige nieuwe apps en de indrukwekkende nieuwe Continuïteit-voorziening die ervoor zorgt dat je Mac en iOS-apparaten nog beter op elkaar aansluiten.

iMovie, GarageBand en iPhoto en Pages, Numbers en Keynote worden gratis geleverd bij elke nieuwe Mac. Met iMovie maak je moeiteloos de prachtigste films, met GarageBand kun je nieuwe muziek maken of de piano of gitaar leren bespelen, en met iPhoto bewerk en deel je je beste foto’s. Met Pages, Numbers en Keynote kun je probleemloos indrukwekkende documenten, spreadsheets en presentaties maken, bewerken en uitwisselen. In Pages, Numbers en Keynote voor iCloud kun je een document maken op je iPhone of iPad, het op je Mac bewerken en samenwerken met vrienden – ook als die op een pc werken. Met de nieuwe Foto’s-app voor OS X blijft je groeiende foto- en videocollectie automatisch geordend en kun je gemakkelijk door je collecties navigeren. De Foto’s-app is onderdeel van een OS X Yosemite-update dit voorjaar.

Prijzen en verkrijgbaarheid
De 13-inch MacBook Pro met Retina-display is vandaag verkrijgbaar bij de Apple Online Store, de Apple Store en bepaalde erkende resellers, met een 2,7-GHz dual-core Intel Core i5-processor met Turbo Boost-snelheden tot 3,1 GHz, 8 GB geheugen en 128 GB flashopslag vanaf € 1449 incl. btw, met een 2,7-GHz dual-core Intel Core i5-processor met Turbo Boost-snelheden tot 3,1 GHz, 8 GB geheugen en 256 GB flashopslag vanaf € 1649 incl. btw en met een 2,9-GHz dual-core Intel Core i5-processor met Turbo Boost-snelheden tot 3,3 GHz, 8 GB geheugen en 512 GB flashopslag vanaf € 1999 incl. btw. Beschikbare maatwerkopties zijn onder andere een snellere dual-core Intel Core i7-processor tot 3,1 GHz met Turbo Boost-snelheden tot 3,4 GHz, tot 16 GB geheugen en flashopslag tot 1 TB. Ga voor de volledige technische specificaties en alle maatwerkopties en accessoires naar www.apple.com/macbook-pro.

MacBook Air is vanaf vandaag verkrijgbaar bij de Apple Online Store, de Apple Retail Store en bepaalde erkende Apple resellers. De 11-inch MacBook Air wordt geleverd met een 1,6-GHz processor met Turbo Boost-snelheden tot 2,7 GHz en 4 GB geheugen en is verkrijgbaar met 128 GB flashopslag vanaf € 999 incl. btw en met 256 GB flashopslag vanaf € 1249 incl. btw. De 13-inch MacBook Air wordt geleverd met een 1,6-GHz processor met Turbo Boost-snelheden tot 2,7 GHz en 4 GB geheugen en is verkrijgbaar met 128 GB flashopslag vanaf € 1099 incl. btw en met 256 GB flashopslag vanaf € 1349 incl. btw. Beschikbare maatwerkopties zijn onder andere een 2,2-GHz Intel Core i7-processor met Turbo Boost-snelheden tot 3,2 GHz, tot 8 GB geheugen en tot 512 GB flashopslag. Ga voor de volledige technische specificaties en alle maatwerkopties en accessoires naar www.apple.com/macbook-air.

* Tests uitgevoerd door Apple in maart 2015 waarbij gebruik is gemaakt van prototypen van MacBook Pro met Retina-display. Ga voor meer informatie naar www.apple.com/macbook-pro/features-retina/.
** Tests van het Wireless Web-protocol zijn uitgevoerd door Apple in maart 2015 waarbij gebruik is gemaakt van prototypen van MacBook Pro met Retina-display. De gebruiksduur van de batterij en het aantal keren dat de batterij kan worden opgeladen, zijn afhankelijk van het gebruik en de instellingen. Ga voor meer informatie naar www.apple.com/macbook-pro.
*** Tests uitgevoerd door Apple in maart 2015 waarbij gebruik is gemaakt van prototypen van MacBook Air. Ga voor meer informatie naar www.apple.com/macbook-air/features.html.

Back To Top