skip to Main Content

Apple Watch vanaf 24 april verkrijgbaar in negen landen

Apple heeft bekendgemaakt dat Apple Watch, het persoonlijkste apparaat dat Apple ooit heeft gemaakt en de nieuwste innovatieve toevoeging aan het Apple ecosysteem, vanaf vrijdag 24 april verkrijgbaar is in Australië, Canada, China, Duitsland, Frankrijk, Hongkong, Japan, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Apple Watch is een ongelooflijk exact uurwerk, een persoonlijk en direct communicatiemiddel en een baanbrekende gezondheids- en fitnesspartner. Apple Watch kan aan ieders persoonlijke smaak kan worden aangepast en biedt een geheel nieuwe manier om snel informatie te bekijken en te communiceren dankzij externe apps die speciaal zijn ontwikkeld voor gebruik aan de pols.

“Met Apple Watch beginnen we aan een nieuw hoofdstuk in de relatie tussen mens en technologie. We denken dan ook dat onze klanten heel enthousiast zullen zijn”, aldus Tim Cook. “We kunnen niet wachten tot onze klanten de Apple Watch in handen krijgen. Met de Watch kunnen mensen eenvoudig belangrijke informatie bekijken, met anderen communiceren en hun dag maximaal benutten doordat ze zich meer bewust zijn van hun dagelijkse activiteiten.”

“Apple Watch is in elk opzicht uniek en combineert hardware en software als nooit tevoren”, zegt Jony Ive, senior vice president Design van Apple. “De drie prachtige collecties en de softwarearchitectuur staan garant voor een draagbaar apparaat dat je helemaal kunt aanpassen naar je eigen smaak.”

Apple Watch beschikt over revolutionaire technologieën, waaronder de Digital Crown, een innovatieve manier van vloeiend scrollen, zoomen en navigeren zonder het zicht op het display te belemmeren. Het Retina-display met Force Touch kan onderscheid maken tussen aantikken en indrukken, waardoor de juiste regelaars snel en gemakkelijk toegankelijk zijn. En de gloednieuwe Taptic Engine geeft een discreet tikje op je pols als je een melding of bericht ontvangt.

Ongelooflijk nauwkeurig en persoonlijk uurwerk
Apple Watch is een uiterst nauwkeurig uurwerk en houdt de tijd binnen 50 milliseconden van de wereldtijd (UTC) bij.* Je kunt de Watch naar wens aanpassen met allerlei wijzerplaten, van traditioneel analoog zoals Chronogaaf, tot Modulair waarop veel informatie past of Beweging, met prachtige vlinders en kwallen. Apple Watch laat niet alleen zien hoe laat het is, maar bevat ook speciale functies op de wijzerplaat, die in vaktaal bekendstaan als complicaties. Denk bijvoorbeeld aan de zonsopkomst en zonsondergang, afspraken in de agenda of het dagelijkse activiteitenniveau. En dankzij de vele verschillende wijzerplaten en complicaties zijn er miljoenen combinaties mogelijk. Als je vanaf de wijzerplaat omhoog swipet, krijg je een overzicht te zien van je belangrijkste gegevens, zoals het weerbericht, je locatie of de muziek die je luistert.

Persoonlijk en direct communicatiemiddel
Met Apple Watch kun je vanaf je pols berichten versturen, je e-mail lezen en telefoontjes die op je iPhone binnenkomen direct beantwoorden. Dankzij de subtiele tikjes van de Taptic Engine mis je geen enkele melding. Via Digital Touch kun je met Apple Watch op allerlei nieuwe manieren communiceren, bijvoorbeeld door te tikken of door een tekeningetje of zelfs je hartslag te versturen. Bovendien kun je met Apple Watch snel en handig allerlei zaken afhandelen: je kunt je koffie betalen met Apple Pay**, instappen in een vliegtuig met een boardingpass in Passbook of je hand omhoog bewegen om Siri om een routebeschrijving in Kaarten te vragen.

Baanbrekende gezondheids- en fitnesspartner
Met Apple Watch word je elke dag gemotiveerd om minder te zitten, meer te bewegen en je meer in te spannen. De Activiteit-app geeft een eenvoudige grafische weergave van je dagelijkse activiteit door middel van drie ringen. De ringen geven aan hoeveel calorieën je hebt verbrand, hoelang je je stevig hebt ingespannen en hoe vaak je opstaat na een tijd te hebben gezeten. In de Workout-app zie je gedetailleerde meetgegevens voor de populairste soorten lichaamsbeweging, zoals wandelen, hardlopen en fietsen. Apple Watch maakt gebruik van de beste sensoren voor verschillende soorten beweging, waaronder de versnellingsmeter, een ingebouwde hartslagmeter, gps en wifi van je iPhone. Het resultaat is een totaalbeeld van je activiteiten gedurende de dag. De Activiteit-app op iPhone verzamelt alle gegevens over je activiteiten en trainingssessies, zodat je de geschiedenis hiervan in detail kunt bekijken. De Watch gebruikt deze geschiedenis om persoonlijke activiteitendoelen voor te stellen, belangrijke resultaten te belonen en je gemotiveerd te houden.

Apple Watch is verkrijgbaar in twee maten: 38 mm en 42 mm. Bovendien zijn er drie verschillende collecties: Apple Watch Sport, Apple Watch en Apple Watch Edition. Apple Watch Sport is een horloge van licht geanodiseerd aluminium in zilver en spacegrijs. Het Sport-model heeft een Retina-display dat door gehard Ion-X-glas wordt beschermd, en een bijpassend sportbandje van hoogwaardig fluoroelastomeer dat verkrijgbaar is in vijf verschillende kleuren. De horloges uit de Apple Watch-collectie bevatten kasten van gepolijst roestvrij staal en spacezwart roestvrij staal en hebben een Retina-display dat door saffierkristal wordt beschermd. Voor deze collectie zijn drie verschillende leren bandjes verkrijgbaar, een roestvrijstalen schakelarmband, een Milanees bandje en een zwart of wit sportbandje. De horlogekasten uit de Apple Watch Edition-collectie zijn speciaal gemaakt van 18-karaats rosé- of geelgoud dat is ontwikkeld tot een metaal dat tweemaal zo hard is als standaardgoud. Het Retina-display wordt beschermd door gepolijst saffierkristal en de horloges zijn verkrijgbaar met verschillende uniek ontworpen bandjes met een gesp van 18-karaats goud.

Ontwikkelaars die de bijzonderste en innovatiefste toepassingen ter wereld maken, hebben speciaal voor Apple Watch gloednieuwe apps ontworpen. De mogelijkheden van Apple Watch-apps zijn eindeloos: je kunt een Uber-taxi bestellen, inchecken voor een vlucht van American Airlines, een fiets reserveren voor een Equinox-les of de temperatuur op je Honeywell Lyric-thermostaat aanpassen. Hierdoor kun je steeds meer met je favoriete iPhone-apps en op een innovatieve manier direct vanaf je pols communiceren. Populaire apps zoals Instagram, MLB.com At Bat, Nike+ Running, OpenTable, Shazam, Twitter, WeChat en nog veel meer komen ook beschikbaar voor Apple Watch. Met de nieuwe Apple Watch-app die bij iOS 8.2 op iPhone wordt geïnstalleerd, kun je apps vanuit de Apple Watch App Store zoeken, kopen en downloaden.

Apple Watch is ontworpen om de hele dag te worden gedragen. De batterij gaat tot 18 uur mee*** en beschikt over een uniek oplaadsysteem – een combinatie van de MagSafe-technologie van Apple en opladen via inductie – waarbij de aansluiting gemakkelijk vastklikt.

Nog nooit was de winkelervaring zo persoonlijk als bij Apple Watch. Vanaf vrijdag 10 april kan Apple Watch vooruit worden besteld in de Apple Online Store en kunnen klanten in de Store Apple Watch alvast bekijken en uitproberen.

Prijzen en verkrijgbaarheid
Vanaf 10 april kan Apple Watch in Australië, Canada, China, Duitsland, Frankrijk, Hongkong, Japan, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten worden bekeken, op afspraak worden uitgeprobeerd in de Apple Store en vooruit worden besteld via de Apple Online Store. Vanaf 24 april is Apple Watch online of met een reservering verkrijgbaar in de Apple Store en bij bepaalde erkende Apple resellers in China en Japan. Klanten die Apple Watch online of in de Apple Store kopen, kunnen gebruikmaken van Persoonlijke Configuratie om Apple Watch af te stemmen op hun persoonlijke voorkeur en met hun iPhone te configureren.

Apple Watch is verkrijgbaar in drie collecties: Apple Watch Sport, Apple Watch en Apple Watch Edition, speciaal gemaakt van 18-karaats rosé of geel-goud.

Apple Watch kan vanaf 10 april ook alvast worden bekeken en uitgeprobeerd bij Galeries Lafayette in Parijs, Isetan in Tokio en Selfridges in Londen. Apple Watch is vanaf 24 april verkrijgbaar bij deze exclusieve shop-in-shops en bij winkels in grote steden over de hele wereld, waaronder Cclette in Parijs, Dover Street Market in Londen en Tokio, Maxfield in Los Angeles en The Corner in Berlijn.

Vanaf vandaag kunnen klanten hun favoriete Apple Watch uitzoeken in de Apple Online Store of via de Apple Store-app voor iPhone en iPad.

Voor Apple Watch heb je een iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s, iPhone 6 of iPhone 6 Plus met iOS 8.2 of hoger nodig. iOS 8.2 kan vanaf vandaag worden gedownload.

* Nauwkeurigheid hangt af van regelmatige synchronisatie met iPhone.
** Apple Pay is alleen beschikbaar in de Verenigde Staten en bij deelnemende banken. Zie www.apple.com/apple-pay voor meer informatie.
*** De gebruiksduur van de batterij is afhankelijk van de instellingen, het gebruik en andere factoren. De werkelijke waarden kunnen hiervan afwijken.

Back To Top