skip to Main Content
Backuppen Doe Je Met Chronosync

Backuppen doe je met ChronosyncOm je documenten te backuppen kun je natuurlijk gebruik maken van Timemachine. Echter heeft deze applicatie van Apple wel zijn beperkingen. En daar hebben meerdere fabrikanten handig op ingespeeld. Zo ook het softwarebedrijf Econ Technologies. Deze heeft de backup-applicatie Chronosync uitgebracht. Hiermee beschik je over uitgebreide mogelijkheden om je documenten veilig te stellen.

Zo kun je in deze applicatie diverse scripts aanmaken om zodoende je eigen backup’s samen te stellen en indien gewenst een bootable backup te maken van je OS X. Met de backup-functie kun je ook je bestanden synchroniseren als je dat wenst. In tegenstelling tot het “normale” backuppen worden je documenten dan precies bijgehouden. Verwijder je bijvoorbeeld een document dan zal het op het andere opslagmedium die je hebt ingesteld als “target” ook worden verwijdert. Er is overigens een mogelijkheid om een verwijderd document apart op te slaan i.p.v. het automatisch naar de prullenbak te laten verplaatsen. Dit kan handig zijn als je achteraf toch nog het document nodig blijkt te hebben.Het backuppen kun je laten uitvoeren via een eigen gemaakt schema. Of en dat is een mooie optie, automatisch laten starten als een externe (target) harddisk wordt aangezet. Dit is handig omdat een externe (target) harddisk niet altijd aanstaat om te backuppen via het aangemaakte schema.

Ook backuppen over het eigen netwerk of toegang met Chronosync krijgen via het internet behoort tot de mogelijkheden, echter is daar wel de extra applicatie ChronoAgent voor nodig. Deze applicatie is voor een kleine prijs van 15 dollar verkrijgbaar.Chronosync kost 40 dollar en voor dat bedrag heb je ook altijd recht op de laatste updates. Wil je de applicatie bestellen dan kan dat via de website van Econ Technologies. Wil je het liever eerst uitproberen dan kun je via deze website ook een trial downloaden.

Back To Top