skip to Main Content
Is Er Toekomst Voor De Mac Pro?

Is er toekomst voor de Mac Pro?

Op maandag 9 maart hield Apple zijn keynote. Daarin kondigde Apple een vernieuwde 13 inch MacBook Pro aan, een geheel nieuwe MacBook en gaf een release-datum aan van de Apple Watch. Om de keynote te ondersteunen liet Apple video’s en afbeeldingen zien. Zo ook een afbeelding van de line-up van de Appleproducten. Van de Apple Watch tot de iMac. Echter stond daar de Mac Pro niet tussen. En dit geeft toch zijn bedenkingen. De laatste Mac Pro is geintroduceert eind 2013 en sindsdien blijft het erg stil.

Daarbij lijkt Apple ook geen haast te maken met een nieuw Cinemadisplay, waardoor de Mac Pro-gebruiker genoodzaakt is om een scherm van een andere fabrikant uit te zoeken. Dat was in het verleden wel anders. Het lijkt er steeds meer op dat Apple stilletjes afscheid neemt van de Mac Pro en zich meer richt op de grote markt waar de iMac een grote rol speelt.

Opvallend is ook dat het lijkt dat Apple minder aandacht geeft aan zijn pro-applicaties of zoals onlangs bij de applicatie Aperture gebeurde er doodleuk ermee stopte. En dit laatste is bij veel gebruikers niet goed gevallen. En het alternatief wat Apple voorstelt in het geval van Aperture is natuurlijk niet serieus te nemen voor de echte pro-gebruiker.

Maar het jaar is nog net begonnen dus wie weet en laten we het hopen komt Apple dit jaar nog met de nodige verassingen…

Back To Top