skip to Main Content
Google Photos

Google PhotosApple heeft tegenwoordig de app Photos, de opvolger van iPhoto en Aperture. En deze krijgt nu wel een hele sterke concurentie van Google. Deze komt met zijn eigen app Google Photos. Met deze app beschik je o.a. over ongelimiteerde opslag voor je foto’s en video’s, en een ongekende zoekfunctie.

“Your photos are now searchable by the people, places, and things that appear in your photos. Looking for that fish taco you ate in Hawaii? Just search “Hawaii” or “food” to find it even if it doesn’t have a description.”Deze zoekfunctie is zo geavanceerd dat hij kan zoeken op keywords (sleutel woorden). Nu zal je zeggen dat is toch niet nieuw? Dat klopt, echter is het voor deze nieuwe zoekfunctie niet noodzakelijk (handig is het wel) keywords aan je foto’s toe te voegen. De zoekmachine weet aan de hand van het beeld zelf keywords te maken. Hij analyseert dus je foto. Een klein voorbeeld. Stel dat je inmiddels veel foto’s heb geupload en op een aantal van deze foto’s staat een mooie zonsondergang. De zoekmachine weet doordat hij zelflerend is inmiddels hoe een zonsondergang eruit ziet. Zodra je dus opgeeft dat je op zoek bent naar een zonsondergang, zal google je foto’s tonen waarop een zonsondergang staat. De zoekfunctie van Google Photos herkent zelfs locaties en personen.Wil je zelf eens uitproberen hoe Google Photos werkt, dan kun je de app gratis downloaden uit de iTunes Store.Back To Top