skip to Main Content
Verschillende Aankondigingen Tijdens WDDC 2015

Verschillende aankondigingen tijdens WDDC 2015

Apple heeft gisteren op de WDDC 2015 verschillenden aankondigen gedaan. Zo introduceerde Apple zijn eigen muziekdienst “Apple Music”, en het gratis eigen Beats 1 radiostation, waarmee het de directe concurrentie aangaat met Spotify. Met deze nieuwe muziekdienst kun je voor 9,99 dollar per maand onbeperkt luisteren naar muziek, een familieabonnement is er voor 14,99 euro per maand. Apple Music kun je de eerste drie maanden gratis uitproberen. Deze nieuwe dienst is beschikbaar in honderd landen, waaronder Nederland, vanaf 30 juni.Apple liet ook weten dat iOS 9 en OS X El Capitan, de opvolger van OS X Yosemite, in de herfst beschikbaar zal komen. Een beta-versie komt in juli beschikbaar. Echt hele grote vernieuwingen hoeft men voor beide niet te verwachten. Het besturingssysteem is o.a. sneller, stabieler, is er een betere zoekmogelijkheid en is het mogelijk om twee vensters op één scherm te gebruiken (OS X).

Ook het besturingssysteem van de Apple Watch is aangepakt en heeft nu o.a. de ondersteuning voor native Apple Watch-apps. Deze werken sneller dan de huidige apps die op het moment beschikbaar zijn. Ook nieuw is de Night Stand modus tijdens het opladen, waarmee de Apple Watch wordt omgetoverd in soort wekker. WatchOS 2.0 wordt in de herfst verwacht.

Back To Top