skip to Main Content
App Store Doelwit Van Virusaanval

App Store doelwit van virusaanval

De App Store van Apple is het doelwit geworden van een grote virusaanval. Hackers wisten op een listige manier d.m.v. niets vermoedende software-ontwikkelaars tientallen apps te besmetten. De software-ontwikkelaars die het slachtoffer zijn geworden van deze hack maakten zonder dat ze het wisten, gebruik van een nepversie van Xcode (met deze software kun je een app maken) die de hackers hadden gemaakt. Apple heeft de besmette apps, waar men zoveel mogelijk informatie probeerde te vergaren van de gebruiker, inmiddels verwijderd. Door deze hack zijn waarschijnljk vele mensen de dupe. De besmette apps waren vooral in China erg populair. Apple heeft tot op dit moment nog niet gereageerd op deze aanval.

Back To Top