skip to Main Content

Apple introduceert watchOS 2

Apple heeft vandaag prachtige nieuwe Apple Watch-kasten en -bandjes geïntroduceerd, waaronder nieuwe Apple Watch Sport-modellen in geelgoudkleurig en roségoudkleurig aluminium. Deze zijn vanaf vandaag verkrijgbaar. Apple Watch is vanaf dag één een ideaal hulpmiddel gebleken: je kunt meldingen ontvangen en erop reageren, allerlei dingen aan Siri vragen, eenvoudig gebruikmaken van Apple Pay en je gezondheid en fitnessactiviteiten bijhouden. Vanaf 16 september is watchOS 2 verkrijgbaar als gratis update, met nog meer handige nieuwe functies en native apps van derden.

Dankzij watchOS 2 werken apps sneller en soepeler omdat ze als native app op Apple Watch draaien. Verder bevat watchOS 2 nieuwe wijzerplaten en kunnen apps van derden via complicaties informatie op de wijzerplaat tonen. Ook is er nu Tijdreizen, een innovatieve functie waarmee je zowel toekomstige activiteiten als oude nieuwsberichten kunt zien. watchOS 2 bevat daarnaast nieuwe communicatievoorzieningen. Zo kun je snel op e-mails reageren met de dicteerfunctie, slimme antwoorden en emoji’s. Met Digital Touch kun je nu meerdere kleuren in een tekening gebruiken.

“Onze klanten zijn enthousiast over Apple Watch en zijn erg te spreken over de handige gezondheids- en fitnessfuncties”, zegt Jeff Williams, senior vice president of Operations bij Apple. “Met watchOS 2 kunnen we de functionaliteit van Apple Watch verder uitbreiden en met de prachtige nieuwe stijlen en kleuren bieden we de klant nog meer keus.”

Apple Watch-assortiment uitgebreid
De Apple Watch-collecties zijn uitgebreid met horlogekasten en bandjes in nieuwe frisse kleuren. Apple Watch is op nog meer manieren aan te passen met de nieuwe sportbandjes. Deze zijn los verkrijgbaar in verschillende kleuren, van heel levendig tot vrij neutraal:

  • De Apple Watch Sport-kast van licht geanodiseerd aluminium is er nu in twee prachtige nieuwe uitvoeringen: geelgoudkleurig en roségoudkleurig aluminium. Er zijn bijpassende sportbandjes verkrijgbaar van hoogwaardig fluorelastomeer in lavendel, antiekwit, steengrijs en middernachtblauw.
  • Bij de Apple Watch Sport van zilverkleurig aluminium zijn nu nieuwe sportbandjes in oranje en blauw verkrijgbaar.
  • De Apple Watch-collectie van roestvrij staal is uitgebreid met diverse nieuwe bandjes, waaronder een klassieke gesp in twee tinten zwart of bruin.
  • De Apple Watch-kast van spacezwart roestvrij staal is nu verkrijgbaar met een zwart sportbandje.
  • Apple Watch Edition is er nu ook met een kast van 18-karaats roségoud met een klassieke gesp in middernachtblauw.

Apple Watch is verkrijgbaar met een roestvrijstalen kast en (PRODUCT)RED-sportbandje. Een deel van de opbrengst daarvan gaat naar het Wereldfonds voor de bestrijding van aids.

Apple Watch-bandjes zijn los verkrijgbaar voor zowel de Apple Watch Sport- als de Apple Watch-collectie. Daarnaast zijn er sportbandjes verkrijgbaar in vier nieuwe kleuren: mistgrijs, turkoois, oudroze en walnoot.

Bekijk het hele assortiment op de pagina met Apple Watch-beeldmateriaal.

watchOS 2 en native apps van derden
watchOS 2, beschikbaar vanaf 16 september, is de eerste grote software-update voor Apple Watch. watchOS 2 biedt nog meer mogelijkheden om Apple Watch aan te passen, bijvoorbeeld met nieuwe wijzerplaten zoals Foto, Fotoalbum en Tijdsverloop. Met apps van derden kun je complicaties aan de wijzerplaat toevoegen met bijvoorbeeld het laatste nieuws of ov-informatie. Met de functie Tijdreizen kunnen gebruikers snel zien welke activiteiten gepland staan door aan de Digital Crown te draaien.

Ontwikkelaars van Apple Watch-apps hebben nu de beschikking over belangrijke hardware en API’s waarmee ze snelle en soepel werkende native apps kunnen maken. Denk bijvoorbeeld aan het afspelen van video in de CNN-app, het gebruik van de luidspreker en microfoon in iTranslate of het meten van de hartslag met de Strava-app voor fietsers.

Prijzen en verkrijgbaarheid
Apple Watch is vanaf vandaag verkrijgbaar op Apple.com/nl en binnen een paar dagen ook in de Apple Store en bij bepaalde erkende Apple resellers, speciaalzaken en warenhuizen. Ga naar locate.apple.com om te zien waar Apple Watch verkrijgbaar is.

Apple Watch is verkrijgbaar in twee formaten: 38 mm en 42 mm. Er zijn drie verschillende collecties: Apple Watch Sport (vanaf € 419), Apple Watch (vanaf € 669) en Apple Watch Edition, gemaakt van 18-karaats rosé- of geelgoud en verkrijgbaar vanaf € 11.200. Alle prijzen zijn inclusief btw.

Voor Apple Watch heb je een iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s of iPhone 6s Plus met iOS 8.2 of hoger nodig.* watchOS 2 en iOS 9 zijn vanaf woensdag 16 september als gratis software-update verkrijgbaar.

* Om alle functies van watchOS 2 te kunnen gebruiken, heb je iOS 9 nodig.

Back To Top