skip to Main Content
IPad Nu Ook Doorgedrongen In De Paskamer

iPad nu ook doorgedrongen in de paskamer

Het is een bekend feit dat de iPad van Apple een serieus stuk gereedschap is geworden in ons dagelijks bestaan. Zo ook voor Michael Hauser, die de eigenaar is van de kledingzaak House of Blue Jeans, dat gevestigd is in Zoetermeer. Deze jonge ondernemer heeft in de paskamer van zijn kledingwinkel sinds kort iPad’s hangen. Deze iPad’s zijn uitgerust met de retail-applicatie Tofugear Omnitech van Tofugear uit Hong Kong en zijn gekoppeld aan een RFID-reader (RIFD: identificatie met radiogolven).

Deze RFID-reader zorgt ervoor zodra de klant met een kledingstuk (dat voorzien is van een RFID-label) de paskamer ingaat, dat het betreffende kledingstuk herkend wordt en zichtbaar is op de iPad en mocht de klant de winkelapp hebben, dan toont de iPad nog meer gegevens. De klant kan nu op de iPad het kledingstuk aan alle kanten bekijken en gelijk zien of er nog andere maten in de winkel aanwezig zijn. Indien een andere maat gewenst is, kan dit worden aangegeven op de iPad en het personeel krijgt daarna een seintje op hun iPhone of iPod. Deze zal het desbreffende kledingstuk pakken en brengen naar de paskamer. Daarnaast wordt er op de iPad ook gelijk combinatiesuggesties gedaan aan de klant en dat is voor de ondernemer een kans op meer omzet.

Mocht de klant klaar zijn, dan kan hij er voor kiezen om in de paskamer gelijk via de iPad af te rekenen. Uiteraard kan dat ook aan de kassa, dat overigens ook werkt op een iPad, daar worden de kledingstukken gelijk herkend door RFID-labels en kan er binnen enkele seconden worden afgerekend.

De applicatie van Tofugear heeft voor deze ondernemer ook nog het voordeel dat hij binnen een korte tijd zijn inventaris kan controlleren. Hij hoeft alleen de iPhone of iPod die gekoppeld is aan een scanner langs de rekken te halen. Er hoeft dus niet meer stuk voor stuk gecontroleerd te worden. En mocht hij op zoek zijn naar een bepaald kledingstuk, dan leidt de scanner hem daar naar toe.

De kledingzaak House of Blue Jeans is de eerste winkel in Europa waar deze techniek is gebruikt en dat is voor deze jonge ondernemer een leuke primeur!

Back To Top