skip to Main Content

Recordverkoop iPhone 6s en iPhone 6s Plus

Apple maakt bekend dat het slechts drie dagen na de lancering van de nieuwe iPhone 6s en iPhone 6s Plus al meer dan 13 miljoen exemplaren heeft verkocht. Dit is een nieuw record. Vanaf 9 oktober zijn de iPhone 6s en iPhone 6s Plus in nog eens meer dan 40 landen verkrijgbaar, onder andere in Nederland, Mexico, Rusland, Spanje en Taiwan. Tegen het einde van dit jaar zullen de nieuwe iPhones in meer dan 130 landen verkrijgbaar zijn.

“De verkoop van iPhone 6s en iPhone 6s Plus is fenomenaal. Nog nooit eerder in de geschiedenis van Apple is een product in het eerste weekend zo goed verkocht”, aldus Tim Cook, CEO van Apple. “De klanten zijn dolenthousiast, met name over 3D Touch en Live Photos, en we kunnen bijna niet wachten om de iPhone 6s en iPhone 6s Plus op 9 oktober aan klanten in nog veel meer landen aan te bieden.”

Met de functie 3D Touch van iPhone 6s en iPhone 6s Plus is een bijzondere nieuwe dimensie toegevoegd aan de revolutionaire Multi-Touch-interface van iPhone. Doordat de telefoon voelt hoe krachtig je op het display drukt, kun je bepaalde belangrijke acties sneller en gemakkelijker uitvoeren. Met Live Photos, een andere nieuwe functie, worden stilstaande beelden tot leven gebracht, zodat je van momentopnames een onvergetelijke levende herinnering kunt maken. Live Photos, 3D Touch, de iSight-camera met 12 megapixels en de FaceTime HD-camera met 5 megapixels en Retina Flash ontlenen hun kracht aan de door Apple ontworpen A9-chip, de meest geavanceerde chip ooit in een smartphone. iPhone 6s en iPhone 6s Plus worden hierdoor nog sneller en de batterij gaat nog langer mee. Bovendien zijn ze gemaakt met het allersterkste glas dat voor smartphones wordt gebruikt, en met aluminium uit de 7000-serie, dezelfde legering die in de luchtvaartindustrie wordt gebruikt – in prachtige metallic kleuren, waaronder nu ook roségoud.

iOS 9, het meest geavanceerde mobiele besturingssysteem ter wereld, maakt de iPhone nog slimmer dankzij proactieve assistentie, een krachtige zoekfunctie en verbeterde voorzieningen voor Siri, zonder dat de privacy van de gebruiker in het geding komt. De ingebouwde apps zijn krachtiger dan ooit: de bekende Notities-app is vernieuwd, er is gedetailleerde reisinformatie beschikbaar in Kaarten* en de compleet nieuwe News-app biedt de allerbeste manier om op een mobiel device nieuws te lezen. Ook de basis van iOS is nog beter geworden. Voor de installatie van software-updates is minder ruimte nodig en met de geavanceerde beveiligingsfuncties zijn de apparaten veiliger dan ooit.

In de Apple Store-app en op Apple.com/nl vinden klanten het laatste nieuws over de beschikbaarheid en verwachte leverdata. Klanten die iPhone 6s of iPhone 6s Plus bij een Apple Store kopen, kunnen gebruikmaken van de gratis persoonlijke configuratieservice voor bijvoorbeeld het opzetten van een e-mailaccount of het downloaden van nieuwe apps uit de App Store. Zo is hun nieuwe iPhone direct gebruiksklaar als ze de Store verlaten. Klanten die meer willen weten over iOS 9 en hun nieuwe device, kunnen bovendien in de hele wereld gratis workshops volgen bij een Apple Store. In Nederland zijn de nieuwe iPhones ook verkrijgbaar via KPN, T-Mobile, Vodafone en bepaalde erkende Apple resellers.

Vanaf 9 oktober zijn iPhone 6s en iPhone 6s Plus in nog eens meer dan 40 landen verkrijgbaar, onder andere Andorra, België, Bosnië, Bulgarije, Denemarken, Estland, Finland, Griekenland, Groenland, Hongarije, Ierland, IJsland, Italië, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, de Malediven, het eiland Man, Mexico, Monaco, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Rusland, Slovenië, Slowakije, Spanje, Taiwan, de Tsjechische Republiek, Zweden en Zwitserland. Op 10 oktober komen daar Bahrein, Jordanië, Koeweit, Qatar, Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten bij. iPhone 6s en iPhone 6s Plus zijn vanaf vrijdag 16 oktober verkrijgbaar in India, Maleisië en Turkije, en aan het eind van het jaar in meer dan 130 landen in totaal.

De verkoop tot en met zaterdag 26 september wordt opgenomen in de resultaten van het vierde fiscale kwartaal van 2015, en de verkoop op zondag 27 september is het eerste resultaat van het eerste fiscale kwartaal van 2016.

Prijzen en verkrijgbaarheid

  • iPhone 6s en iPhone 6s Plus zullen verkrijgbaar zijn in de metallic kleuren goud, zilver, spacegrijs en het nieuwe roségoud. iPhone 6s zal in Nederland verkrijgbaar zijn voor een aanbevolen winkelprijs van € 749 voor het 16-GB model, € 859 voor het 64-GB model en € 969 voor het 128-GB model. iPhone 6s Plus zal verkrijgbaar zijn voor een aanbevolen winkelprijs van € 859 voor het 16-GB model, € 969 voor het 64-GB model en € 1.079 voor het 128-GB model. Alle prijzen zijn inclusief btw.
  • Daarnaast zijn er door Apple ontworpen accessoires verkrijgbaar, zoals leren en siliconen Cases in diverse kleuren en Lightning Docks in bijpassende metallic kleuren.
  • Op Apple.com.nl kunnen klanten een iPhone reserveren om in hun eigen Apple Store op te halen, afhankelijk van beschikbaarheid. In de meeste Apple Stores kunnen klanten ook op een willekeurige dag zonder reservering een iPhone kopen.

* Reisinformatie in Kaarten is beschikbaar voor een aantal grote steden, waaronder Baltimore, Berlijn, Chicago, Londen, Mexico City, New York City, Philadelphia, San Francisco (Bay Area), Toronto en Washington DC, en in meer dan 300 steden in China, waaronder Beijing, Chengdu en Sjanghai. De verkrijgbaarheid van de News-app verschilt per land.

Back To Top