Skip to content

Review: Beddit Sleep Tracker SmartIets wat we met zijn alle gemeen hebben is slapen. Het is één van de dingen waar wij als mens niet zonder kunnen, net zoals eten en drinken. Een goede nachtrust is dus zeer belangrijk. Want bij een tekort aan slapen kunnen we ongemak ondervinden.Het zelf bijhouden of we voldoende en goed slapen is moeilijk te beoordelen, tenzij dit gebeurt onder medisch toezicht. Gelukkig zullen de meeste mensen naar een goede nacht slapen weer uitgerust opstaan. Maar dat is niet altijd van zelfsprekend. Want er is ook een doelgroep, die na het opstaan niet uitgerust is. En voor deze doelgroep heeft het Finse bedrijf Beddit een mooie app met een bijhorende ultra-dunne film sensor uitgevonden. De naam hiervan is de Beddit Sleep Tracker Smart.

beddit_bedroom_black

De ultra-dunne film sensor van Beddit, die je plaatst onder je bovenste laken, kun je makkelijk koppelen via Bluetooht aan je iPhone (iPhone 4S of nieuwer), iPad, iPod touch of tegenwoordig zelfs aan de Apple Watch, de gebruiker kan hierdoor zijn slaappatroon en andere nuttige informatie bijhouden.

“De data van Beddit is gebaseerd op ballistocardiography – een wetenschappelijke methode voor het meten van de micro-bewegingen veroorzaakt door uw hart, ademhaling en beweging van het lichaam. De nauwkeurigheid van Beddit is in tal van studies gevalideerd tegen de gouden standaard van klinische slaap meting – polysomnografie.”

Het gaat hierbij om de volgende informatie: je slaap cycli, je hartslag in rust, je ademhaling en je geslapen tijd, tot nachtelijke evenementen zoals snurken, verlaten van je bed, en onrustig slapen. Mooie bijkomstigheid is dat de app in het Nederlands beschikbaar is en de opgedane informatie gratis wordt opgeslagen in je eigen account bij Beddit.

Beddit helpt de gebruiker ook met nuttige tips om de nachtrust te kunnen verbeteren. Zo kun je advies krijgen over sport en bewegen, stress en gewichtsmanagement. Dit zijn onderdelen die niet alleen belangrijk zijn voor je welzijn maar ook voor je nachtrust.

Een handige ingebouwde optie, die zeker de moeite waard is om te vermelden, is het smart alarm. Met het smart alarm maakt Beddit je wakker in een lichte fase van je slaap, dit helpt om ’s ochtends minder suf wakker te worden. 


Conclusie

Ik heb de afgelopen dagen de Beddit Sleep Tracker Smart kunnen proberen en heb tot nu toe geen echte problemen kunnen ontdekken. Zowel de meegeleverde ultra-dunne film sensor als de app werkte naar behoren. Het enigste kleine minpunt wat ik zo snel zou kunnen bedenken is dat de ultra-dunne film sensor aan één kant voorzien is van tape om deze aan je bed te kunnen plakken. Het zou mooi zijn als hier een andere oplossing voor bedacht kon worden. Want als je je hoes (molton) van je bed wil verschonen moet je de sensor lostrekken. Voor een aantal maal zal dat prima werken, maar daarna zal de tape niet meer goed plakken.

De Beddit Sleep Tracker Smart is te koop voor 149 euro en is verkrijgbaar in zwart of wit. Meer informatie kun je vinden op de website van Beddit.

Waardering: ★★★★☆ (Met dank aan Beddit voor het toesturen van de Beddit Sleep Tracker Smart!)
Back To Top