skip to Main Content

Beveiliging iOS & iCloud wordt nog beterOp het moment dat Apple in conflict is geraakt met de FBI vanwege het weigeren van het hacken van de iPhone van de San Bernardino-schutters en waarvoor het binnenkort op gesprek gaat bij het Amerikaanse congres, blijkt men achter de schermen druk bezig te zijn om de beveiliging van iOS en iCloud op te schroeven.Het hacken op verzoek van iOS, zoals de FBI nu wil van Apple, zou dan helemaal niet meer mogelijk zijn. Ook de beveiling van iCloud wordt verbeterd. Zo zou de encryptiesleutel die Apple opslaat van de versleutelde berichten van de gebruiker komen te vervallen. Door deze stap kan Apple dan ook geen informatie meer overdragen aan de overheid. Dat gebeurde tot nu toe in specifieke gevallen. Maar Apple lijkt daar nu vanaf te willen.

Back To Top