skip to Main Content
Apple Introduceert De 9,7-inch IPad Pro

Apple introduceert de 9,7-inch iPad Pro

Apple heeft de gloednieuwe 9,7-inch iPad Pro aangekondigd. Hij weegt nog geen halve kilo en is voorzien van een nieuw Retina-display met verbeterde helderheid, een breder kleurenspectrum, minder weerspiegeling, een Night Shift-modus en de nieuwe True Tone-technologie die de witbalans van het display dynamisch bijstelt. De prestaties van de nieuwe iPad Pro zijn ongekend. Hij heeft een 64-bits A9X-chip die niet onderdoet voor de meeste draagbare computers, een dubbel zo krachtig audiosysteem met vier luidsprekers,¹ een nieuwe 12-megapixel iSight-camera voor Live Photos en 4K-video-opnamen, een 5-megapixel FaceTime HD-camera en nog snellere draadloze voorzieningen. Bovendien biedt iPad Pro ondersteuning voor de baanbrekende Apple Pencil en is er een nieuwe Smart Keyboard-cover voor het nieuwe 9,7-inch model.

“iPad Pro staat voor een nieuwe generatie iPads. Een generatie onmisbare en indrukwekkende iPads waarmee mensen nog productiever en creatiever kunnen zijn. Hij is ongelooflijk snel en gemakkelijk mee te nemen, en je bedient ’m op natuurlijke wijze met je vingers, Apple Pencil en het Smart Keyboard. En nu is hij verkrijgbaar in twee formaten”, aldus Philip Schiller, senior vice president Worldwide Marketing van Apple. “De 9,7-inch iPad Pro beschikt over een nieuw Retina-display met True Tone-technologie, vier luidsprekers, een razendsnelle A9X-chip, een 12-megapixel iSight-camera, een 5-megapixel FaceTime HD-camera en snellere draadloze voorzieningen. Bovendien biedt iPad Pro ondersteuning voor Apple Pencil en Smart Keyboard. iPad Pro is niet alleen de ideale upgrade voor huidige iPad-gebruikers, maar ook perfect voor mensen die hun pc willen vervangen.”

Designers, illustratoren en zakelijke gebruikers zijn laaiend enthousiast over iPad Pro en de nieuwe manieren waarop ze nu kunnen werken:

“Mensen beseffen vaak niet hoeveel met de hand gemaakte schetsen er nodig zijn voor een computeranimatie”, zegt John Lasseter, Chief Creative Officer bij Pixar en Walt Disney Animation Studios. “Digitaal schetsen komt met iPad Pro en Apple Pencil dichter dan ooit in de buurt van schetsen op papier.”

“Voor onze nieuwste collectie fietskleding heb ik alles op iPad Pro gedaan, inclusief ontwerpen”, zegt Alex Valdman, Head of Design bij Rapha. “Ik neem mijn iPad Pro overal mee naartoe. Hij vervangt niet alleen mijn laptop, maar ook mijn notitieboekje. Het hele designteam van Rapha zal voortaan op iPad Pro werken.”

“iPad Pro heeft de werkwijze bij Citi compleet veranderd”, zegt Stephen Gates, Head of Design voor de VS bij Citi Global Consumer Banking. “Het nieuwe Citi Design-team ontwikkelt nieuwe, innovatieve ervaringen voor klanten, en daarbij spelen iPad Pro en Apple Pencil een belangrijke rol. We gebruiken iPad Pro om ontwerpen te maken voor nieuwe concepten, ons werk te presenteren, te e-mailen, via Adobe Creative Cloud ontwerpen te bewerken en FaceTime-vergaderingen te houden met onze designteams over de hele wereld.”

Professioneel display
Het display van de 9,7-inch iPad Pro is voorzien van geavanceerde technologieën, waaronder True Tone-weergave. Met behulp van nieuwe vierkanaals sensoren wordt de witbalans van het display dynamisch afgestemd op de hoeveelheid licht in de omgeving. Dit zorgt voor een natuurlijke en nauwkeurige weergave, bijna alsof je van papier leest. Het geavanceerde Retina-display is 25 procent helderder en heeft 40 procent minder weerspiegeling dan het display van iPad Air 2. Je kunt het display dus nog beter zien, of je nu binnen of buiten bent. Het kleurenspectrum is even breed als dat van de iMac met Retina 5K-display en de kleurverzadiging is 25 procent hoger¹ voor sprankelende kleuren. De speciale timing-controller, photo-alignment en oxide-TFT zorgen voor onovertroffen resultaten op het gebied van kleur, contrast en helderheid. Night Shift in iOS 9.3 gebruikt de klok en geografische coördinaten van iPad Pro om na zonsondergang automatisch warmere kleuren op het display weer te geven. Dit kan een positieve invloed hebben op je nachtrust.

Professionele prestaties
De nieuwe iPad Pro is slechts 6,1 mm dun en weegt nog geen halve kilo. Toch staat hij garant voor baanbrekende prestaties, uitstekende verbindingsmogelijkheden en een grote veelzijdigheid, zodat je overal de meest uitdagende taken aankunt. De krachtige A9X-chip met 64-bits-architectuur van de derde generatie levert prestaties die niet onderdoen voor de meeste laptops en grafische prestaties van consoleklasse. Bovendien gaat de batterij de hele dag mee.² Dankzij de supersnelle draadloze verbinding ben je overal verbonden. Je kunt gebruikmaken van 802.11ac wifi met MIMO-technologie, het snelle LTE Advanced voor mobiele datanetwerken die tot wel 50 procent sneller zijn³ en de meeste LTE-banden die door elke tablet worden ondersteund.⁴ En omdat Apple SIM al in de nieuwe iPad Pro is geïntegreerd, kun je nog eenvoudiger vanaf je iPad een data-abonnement afsluiten wanneer je op reis bent in meer dan 100 landen en regio’s.5

iPad Pro is voorzien van een geavanceerde 12-megapixel iSight-camerasensor met Focus Pixels waarmee je sneller scherpstelt, een door Apple ontworpen beeldsignaalprocessor, geavanceerde ruisonderdrukking, lokale tonemapping van de derde generatie en verbeterde gezichtsherkenning. Het resultaat: scherpe, gedetailleerde afbeeldingen, panorama’s van 63 megapixels en Live Photos. Dankzij de True Tone-flitser maak je mooiere foto’s bij weinig licht en betere scans van documenten. De nieuwe iSight-camera maakt video-opnamen in 4K-resolutie, waardoor de nieuwe iPad Pro het ideale device is om video’s van professionele kwaliteit op te nemen, te bewerken en te delen. En dankzij de verbeterde 5-megapixel FaceTime HD-camera aan de voorkant is de nieuwe iPad Pro bij uitstek geschikt voor videovergaderingen of gesprekken met vrienden en familie.

Professionele audio
Uit de vier luidsprekers komt een krachtig, helder en vol stereogeluid met een dubbel zo grote geluidsuitvoer. De ingebouwde sensoren stellen audio automatisch bij tot een optimaal geluid, hoe je je iPad Pro ook vasthoudt. iOS 9.3 ondersteunt bovendien video met Dolby Digital Plus-audiostreams, met ondersteuning voor meerkanaals uitvoer via de Apple Lightning-naar-digitale-AV-adapter.

Professionele accessoires
Apple Pencil en Smart Keyboard (afzonderlijk verkrijgbaar) maken iPad Pro nog nauwkeuriger en handiger. De geavanceerde sensoren in Apple Pencil meten zowel de druk als de hoek, waardoor je op een natuurlijke manier kunt schetsen en aantekeningen kunt maken. Speciaal voor de 9,7-inch iPad Pro is er een nieuw Smart Keyboard ontworpen. Je hoeft het dunne maar stevige toetsenbord nooit op te laden of via Bluetooth te koppelen. En wanneer je je iPad Pro niet gebruikt, vouw je het Smart Keyboard eenvoudig op tot een Smart Cover om je device te beschermen. Met de nieuwe Lightning-naar-SD-kaartlezer en de Lightning-naar-USB 3-camera-adapter kun je eenvoudig foto’s en video’s van een digitale camera op iPad Pro zetten. En met de nieuwe Lightning-naar-USB-C-kabel en de Apple USB-C-lichtnetadapter van 29 W laad je je iPad Pro razendsnel op.

Prijzen en beschikbaarheid
– De 9,7-inch iPad Pro is verkrijgbaar in de metallic kleuren zilver, spacegrijs, goud en het nieuwe roségoud. Het 32-GB Wi-Fi-model is verkrijgbaar vanaf € 689 (inclusief btw) en het 32-GB Wi-Fi + Cellular-model vanaf € 839 (inclusief btw). Beide formaten iPad Pro zijn verkrijgbaar met een opslagcapaciteit van 32 GB, 128 GB en nu ook 256 GB. Dit is de hoogste opslagcapaciteit van alle iOS-devices. Ga voor meer informatie naar www.apple.com/nl/ipad. De 9,7-inch iPad Pro kan vanaf donderdag 24 maart worden besteld via Apple.com/nl en is vanaf begin april verkrijgbaar in Nederland.

Back To Top