skip to Main Content
Apple Introduceert IPhone SE

Apple introduceert iPhone SE

Apple presenteert de iPhone SE, de krachtigste telefoon met 4-inch display. Hij is verkrijgbaar in vier prachtige metallic uitvoeringen waaronder roségoud. Het geliefde, compacte aluminium design is nu voorzien van matte afgeschuinde randen en ingelegd roestvrijstalen Apple logo in bijpassende kleur. De 64-bits A9-chip, bekend van de iPhone 6s en iPhone 6s Plus, staat garant voor krachtige prestaties. Alles werkt razendsnel en de telefoon heeft een langere batterijduur, snellere draadloze verbinding, 12-megapixel iSight-camera met Live Photos en 4K-video en Touch ID met Apple Pay.

“Voor iPhone SE gingen we uit van een geliefd design dat van binnenuit helemaal opnieuw is ontworpen. Het is de mooiste en krachtigste telefoon met een 4-inch display”, zegt Philip Schiller, Senior Vice President Worldwide Marketing bij Apple. “iPhone SE heeft een indrukwekkend 4-inch Retina-display, een geavanceerde 64-bits A9-chip met M9-bewegingscoprocessor, 12-megapixel iSight-camera met True Tone Flash, Live Photos, 4K-video, snellere LTE en wifi en Touch ID met Apple Pay. Bovendien gaat de batterij langer mee. iPhone SE is de ideale compacte telefoon.”

De krachtigste telefoon met 4-inch scherm
iPhone SE is gebaseerd op een geliefd iPhone-design dat van binnenuit volledig opnieuw is ontworpen. iPhone is in elke uitvoering nu zeer compleet en krachtig. Dankzij de 64-bits A9-chip, bekend van de iPhone 6s en iPhone 6s Plus is de systeemprocessor van de iPhone SE twee keer zo snel en de grafische processor drie keer zo snel als bij de iPhone 5s. En de batterij gaat langer mee. De nieuwe M9-bewegingscoprocessor is in de A9-chip geïntegreerd. Zo kunnen meer functies voortdurend actief zijn bij een lager energieverbruik. Bijvoorbeeld “Hé Siri” (zonder de telefoon op te pakken) en het bijhouden van afgelegde stappen en afstand. Met de iPhone SE kun je nog sneller bestanden vinden, downloaden en streamen omdat de wifi-verbinding drie keer zo snel en de LTE-verbinding 50 procent sneller is dan bij de iPhone 5s.* Op iPhone SE zijn ook meer LTE-banden beschikbaar voor makkelijker mobiel internetten in het buitenland. De telefoon ondersteunt ook voice-over-LTE en bellen via wifi.

iOS 9 vormt de basis van de iPhone SE, met een gebruiksvriendelijke interface, uitgebreide voorzieningen en geavanceerde beveiliging. Het bevat krachtige apps zoals Berichten, FaceTime, Foto’s, Muziek en Kaarten. En het biedt proactieve ondersteuning, een krachtige zoekfunctie en verbeterde Siri-functionaliteit. De nieuwe Night Shift-functie geeft op basis van het tijdstip en je locatie warmere kleuren weer zodra het donker wordt. Allemaal voor een betere nachtrust.

Al deze innovatie zit verpakt in een lichte, compacte telefoon die niet alleen prettig in de hand ligt maar ook ontzettend mooi is: gestraald aluminium dat satijnzacht aanvoelt, elegante matte afgeschuinde randen, een nieuw roestvrijstalen Apple logo in een bijpassende kleur en niet te vergeten het schitterende 4-inch Retina-display.

’s Werelds populairste camera
iPhone SE is voorzien van een geavanceerde 12-megapixel iSight-camera met Focus Pixel-technologie voor sneller scherpstellen, een door Apple ontwopren beeldsignaalprocessor, geavanceerde ruisonderdrukking, lokale tonemapping van de derde generatie en verbeterde gezichtsherkenning. Zo maak je net als met de iPhone 6s uiterst scherpe en gedetailleerde foto’s. En met Live Photos op iPhone SE schiet je niet alleen mooie beelden maar leg je ook een onvergetelijke herinnering vast met bewegend beeld en geluid. Live Photos zijn schitterende 12-megapixel foto’s die met een enkele druk van je vinger het moment vlak vóór en vlak na de foto laten zien. Zo wordt een herinnering meer dan een momentopname.

Overige verbeteringen aan de camera:
— HD-videobeelden opnemen met ondersteuning voor 4K bij een resolutie van 3840 x 2160. Na het opnemen van 4K-video kan het materiaal worden bewerkt op een Mac, pc of iPad. Met de nieuwste versie van iMovie op iPhone kun je zelfs twee 4K-streams tegelijk bewerken.
— Retina Flash, dat het display direct drie keer helderder maakt met True Tone-belichting, voor mooie heldere selfies bij weinig licht met de FaceTime HD-camera.
— Functies die op de iPhone 6s werden geïntroduceerd, waaronder 63-megapixel panoramafoto’s, video-opname tot 60 beelden per seconde voor 1080p video en 240 beelden per seconde voor slowmotion, timelapse en geavanceerde beeldstabilisatie.

Prijzen en beschikbaarheid
iPhone SE is verkrijgbaar met 16 GB of 64 GB in de kleuren spacegrijs, zilver, goud en roségoud. Prijs vanaf € 489,- (incl. btw) bij de Apple Store, Apple.nl, Apple Authorised Resellers en een beperkt aantal netwerkaanbieders. De iPhone SE is van begin april verkrijgbaar in Nederland.

Back To Top