skip to Main Content
Applicatie Transmission Besmet Met MalwareApplicatie Transmission besmet met malwareGebruikers van de applicatie Transmission waarmee je torrents kunt downloaden, moeten goed oppassen! Het blijkt dat in de update 2.90 een malware zit waarmee de Mac kan worden vergrendeld of zelfs onbruikbaar kan worden gemaakt.

De hackers, die vermoedelijk de website van de maker hebben gehacked, proberen de slachtoffers zover te krijgen om tegen een geldbedrag de Mac weer te laten ontgrendelen. Dit type malware wordt ook wel ransomware genoemd. Het is zover bekend de eerste keer dat de gebruikers van een Mac doelwit zijn geworden. Inmiddels hebben de makers van Transmission een nieuwe update vrijgegeven (versie 2.92) en wordt iedereen aangeraden om deze te downloaden. Deze laatste update zorgt er ook voor dat de malware automatisch wordt verwijderd.Meer informatie kun je vinden op de website van de makers.Back To Top