skip to Main Content
250MB Zonder Extra Kosten In De EU Met T-Mobile

250MB zonder extra kosten in de EU met T-Mobile

Klanten van T-Mobile kunnen vanaf 4 april in de hele EU tot maximaal 250MB per maand mobiel internetten uit hun nationale databundel zonder extra kosten. Daarmee biedt T-Mobile als eerste telecomprovider dataroaming uit de nationale bundel aan voor alle klanten met een Stel Samen & Stel Bij abonnement met een internetbundel. Vorig jaar introduceerde T-Mobile al bellen zoals thuis (tot 120 minuten bellen vanuit je bundel in de EU). Met deze stap breekt T-Mobile op een eigenwijze manier de markt open voor dataroaming.

Marco Kind, Commercieel Directeur T-Mobile Nederland; “T-Mobile vindt het niet meer van deze tijd dat klanten zich zorgen moeten maken over internetkosten bij het gebruik van hun smartphone zodra zij de grens overgaan binnen de EU. Wij vinden het belangrijk dat onze klanten zonder ‘datastress’ kunnen reizen. Ook voor klanten die in grensgebieden wonen is dit belangrijk. Daarom bieden wij standaard élke maand een bepaalde hoeveelheid MB’s uit de internetbundel aan voor gebruik binnen de EU. Na ‘Bellen zoals thuis’ is dit de volgende doorbraak van T-Mobile om klanten meer vrijheid en flexibiliteit te geven”.

Geen datastress in het buitenland
Mobiel internetten in de EU vanuit je bundel is een standaard onderdeel van alle internetbundels in combinatie met een Stel Samen & Stel Bij abonnement en geldt voor alle klanten. Dus zowel voor nieuwe als bestaande klanten. De hoeveelheid MB’s die in de EU zonder extra kosten gebruikt kan worden is afhankelijk van de databundel. Deze kan oplopen van minimaal 50 MB tot maximaal 250 MB per maand. Als deze MB’s verbruikt zijn, stopt de dataroaming automatisch en kan de klant kiezen voor een ‘Travel & Surf pas’ om de kosten te blijven beheersen. Ook staat vanaf 8 april op alle nieuwe devices die bij T-Mobile aangeschaft worden én in OS updates van bestaande toestellen die bij T-Mobile aangeschaft zijn, de instellingen voor dataroaming standaard geactiveerd. Hierdoor heb je als T-Mobileklant nooit onverwachte internetkosten in het buitenland.

Hoeveel data heb je nodig?
Als Nederlanders met vakantie gaan, willen ze hun smartphone het liefst blijven gebruiken zoals ze gewend zijn. Bijvoorbeeld om de route naar een hotel vinden, een WhatsApp te sturen om te melden dat ze goed zijn aangekomen of de eerste vakantiefoto’s te posten. Vaak wachten ze hiermee totdat ze een wifi-verbinding hebben, omdat ze niet weten hoeveel MB’s ze hiervoor nodig hebben en ervaren dat mobiel internet in het buitenland duur kan zijn. Met 50 tot 250MB kun je meer dan je denkt. Met 1 MB verstuur of ontvang je ruim tweehonderd WhatsApp-berichten, of verstuur je ongeveer tien foto’s via WhatsApp, plaats je ca. tien Facebook updates of download je ongeveer vijf kaarten in Google maps. Kortom je komt met 50 tot 250 MB een heel eind om op je bestemming zorgeloos de noodzakelijke dingen op je smartphone te doen.

Meer informatie over ‘neem je data mee op reis’ vind je hier: www.t-mobile.nl/data-mee-op-reis

Back To Top