skip to Main Content

Apple introduceert vernieuwde MacBook

Apple heeft de vernieuwde MacBook aangekondigd, die is voorzien van de allernieuwste Intel-processors, een snellere grafische processor, snellere flashopslag en een batterij die een uur langer meegaat. De dunste en lichtste Mac van allemaal is nu dus ook nog eens beter dan ooit. De volledig metalen unibodybehuizing is nu verkrijgbaar in vier kleuren: goud, zilver, spacegrijs en – een primeur voor de Mac – roségoud. Met z’n schitterende 12-inch Retina-display, supersnel reagerende toetsenbord van volledig formaat, Force Touch-trackpad, veelzijdige USB-C-poort, batterij die de hele dag meegaat en design dat slechts 0,9 kilo weegt en 13,1 mm dun is, vormt MacBook de toekomst van de notebook.

“MacBook is de dunste en lichtste Mac die we tot nu toe hebben gemaakt en laat zien wat onze visie op de toekomst van de notebook is,” aldus Philip Schiller, senior vice president Worldwide Marketing van Apple. “Wij denken dat onze klanten helemaal weg zullen zijn van deze nieuwste MacBook-serie, met zijn gloednieuwe processors, snellere grafische processor, snellere flashopslag, langere batterijduur en nieuwe roségouden uitvoering.”

De nieuwste MacBook bevat dual-core Intel Core M-processors van de zesde generatie met snelheden tot 1,3 GHz, Turbo Boost-snelheden tot 3,1 GHz en sneller1866-MHz geheugen. De nieuwe Intel HD Graphics 515 levert tot 25 procent betere grafische prestaties, en dankzij de snellere PCIe-flashopslag gaat alles wat je op MacBook doet vlotter, of je nu een app start of een bestand opent. En nu je tot tien uur draadloos kunt internetten en tot 11 uur iTunes-films kunt kijken, is MacBook de ideale keuze voor iedereen die z’n notebook overal de hele dag wil kunnen gebruiken.

MacBook is voorzien van een compacte en veelzijdige USB-C-poort voor gegevensoverdracht, video-uitvoer én opladen. Deze ene connector is bovendien drie keer zo klein als een gewone USB-poort. Sinds de introductie van USB-C op MacBook zijn er steeds meer USB-C-accessoires op de markt gekomen, zowel van Apple als van andere fabrikanten, wat de mogelijkheden voor MacBook-bezitters alleen maar verruimt.

Doordat er geen sprake is van bewegende onderdelen of een ventilator, is MacBook superstil en bovendien uiterst efficiënt. En omdat MacBook is ontworpen voor de draadloze wereld, is hij uitgerust met de nieuwste draadloze technologieën, zoals ingebouwde 802.11ac wifi en Bluetooth 4.0 voor een snelle draadloze verbinding. Daardoor kun je bijvoorbeeld materiaal op je MacBook naar je Apple TV streamen via AirPlay, snel bestanden uitwisselen met AirDrop of een draadloze koptelefoon gebruiken.

Apple heeft ook bekendgemaakt dat vanaf vandaag standaard 8 GB geheugen in alle 13-inch MacBook Air-modellen zit.

Op elke nieuwe Mac is OS X El Capitan geïnstalleerd, de nieuwste versie van OS X die zorgt dat de Mac nog sneller en prettiger werkt. El Capitan borduurt voort op de revolutionaire functies en het fraaie design van OS X Yosemite, met verbeteringen in het vensterbeheer, ingebouwde apps en de Spotlight-zoekfunctie. Alles wat je elk dag doet – zoals het openen van en het schakelen tussen apps, het bekijken van pdf-bestanden en e-mailen – gaat nu nog sneller en soepeler.

iMovie, GarageBand en de iWork-apps worden gratis geleverd bij elke nieuwe Mac. Met iMovie maak je indrukwekkende video’s. En GarageBand is ideaal om liedjes te maken of piano of gitaar te leren spelen. Met de iWork-apps Pages, Numbers en Keynote kun je moeiteloos indrukwekkende documenten, spreadsheets en presentaties maken, bewerken en uitwisselen. In Pages, Numbers en Keynote voor iCloud kun je een document maken op je iPhone of iPad, het op je Mac bewerken en er samen met iemand anders aan werken, ook als diegene op een pc werkt.

Prijzen en verkrijgbaarheid
MacBook is vanaf vandaag verkrijgbaar via Apple.com en vanaf morgen bij de Apple Store en bepaalde erkende resellers. De MacBook met een 1,1-GHz dual-core Intel Core m3-processor met Turbo Boost-snelheden tot 2,2 GHz, 8 GB geheugen en 256 GB flash-opslag is verkrijgbaar vanaf € 1449. De MacBook met 1,2-GHz dual-core Intel Core m5-processor met Turbo Boost-snelheden tot 2,7 GHz, 8 GB geheugen en 512 GB flash-opslag is verkrijgbaar vanaf € 1799. Beschikbare maatwerkconfiguraties zijn onder andere een 1,3-GHz dual-core Intel Core m7-processor met Turbo Boost-snelheden tot 3,1 GHz. Ga voor de volledige technische specificaties en alle maatwerkopties en accessoires naar www.apple.com/macbook. Genoemde prijzen zijn inclusief btw.

Back To Top