skip to Main Content

Apple maakt resultaten derde kwartaal bekend

Apple heeft de resultaten bekendgemaakt voor het derde kwartaal van het boekjaar 2016, dat werd afgesloten op zaterdag 25 juni 2016. De nettokwartaalwinst bedroeg $ 7,8 miljard, ofwel $ 1,42 per aandeel, bij een kwartaalomzet van $ 42,4 miljard. In hetzelfde kwartaal van het vorige boekjaar werd een omzet geboekt van $ 49,6 miljard, en een nettowinst van $ 10,7 miljard, ofwel $ 1,85 per aandeel. De brutomarge bedroeg 38 procent, vergeleken met 39,7 procent in hetzelfde kwartaal van het vorige boekjaar. De internationale verkopen vertegenwoordigden in het afgelopen kwartaal 63 procent van de totale omzet.

“Het doet ons genoegen resultaten voor het derde kwartaal te kunnen presenteren die wijzen op een grotere vraag en betere bedrijfsprestaties dan we aan het begin van het kwartaal verwachtten”, aldus Tim Cook, CEO van Apple. “De lancering van iPhone SE was een groot succes en we staan versteld van de reacties van klanten en ontwikkelaars op de software en diensten waarvan we in juni op WWDC een voorproefje hebben getoond.”

“De omzet van onze diensten steeg met 19 procent ten opzichte van vorig jaar. De App Store behaalde een recordomzet, omdat het aantal geïnstalleerde versies is blijven toenemen en een recordaantal klanten transacties heeft verricht”, aldus Luca Maestri, CFO van Apple. “We hebben $ 13 miljard uitbetaald aan onze investeerders middels aandeleninkoop en dividend, en we hebben nu bijna $ 177 miljard van ons kapitaalterugvloeiingsprogramma van $ 250 miljard voltooid.”

Apple geeft de volgende indicaties voor het vierde kwartaal van het boekjaar 2016:
• Een omzet tussen de $ 45,5 miljard en $ 47,5 miljard
• Een brutomarge tussen de 37,5 en 38 procent
• Exploitatiekosten tussen de $ 6,05 miljard en $ 6,15 miljard
• Andere inkomsten/uitgaven ter hoogte van $ 350 miljoen
• Een belastingtarief van 25,5 procent

De raad van bestuur van Apple heeft aangekondigd een cashdividend van $ 0,57 per algemeen Apple aandeel uit te keren. Het dividend wordt per donderdag 11 augustus 2016 uitgekeerd aan aandeelhouders die op maandag 8 augustus 2016 einde werkdag als zodanig zijn geregistreerd.

De conference call waarin de resultaten van het derde kwartaal van boekjaar 2016 worden besproken, kan vanaf dinsdag 26 juli 2016 worden beluisterd via www.apple.com/investor/earnings-call/. Deze webuitzending blijft vanaf die datum gedurende circa twee weken beschikbaar.

Back To Top