skip to Main Content
Review: Teufel Airy Bluetooth Koptelefoon

Review: Teufel Airy Bluetooth koptelefoonDe Duiste audiospecialist Teufel, opgericht in 1979, stuurde naar onze redactie de Teufel Airy koptelefoon op. Deze koptelefoon van Teufel beschikt over Bluetooth en is daardoor dus draadloos. Zoals we inmiddels gewend zijn van Teufel wordt de koptelefoon in een mooie luxe doos geleverd. In deze doos vinden we naast uiteraard de koptelefoon een zwarte met rood afgewerkte kleine koffer om je Teufel Airy veilig in te kunnen vervoeren. Ook meegeleverd wordt een usb-kabel om de Teufel Airy te kunnen opladen en een snoer met een minijack 3,5 mm voor het geval je Teufel Airy leeg is. Maar gezien de Teufel Airy zo 20 uur bruikbaar is voordat hij weer moet worden opgeladen, zal het snoer niet zo veel gebruikt worden. Tot nu toe heb ik hem zelf nog niet hoeven gebruiken.

De Teufel Airy is in drie verschillende kleuren leverbaar, namelijk wit, ivory en antraciet. Deze laaste versie is ons toegestuurd. En hij ziet er fraai uit in deze kleur. De koptelefoon is gemaakt van kunststof en aan de binnenkant is een zachter kunststof materiaal gebruikt voor het draagcomfort. De oorkussens zijn van gemiddelde grootte en gemaakt van een zacht memory foam. De Teufel Airy weegt 0,15 kg en mede hierdoor zit de koptelefoon ook na meerdere uren nog prima. Een leuke extra is dat Teufel Airy beschikt over een microfoon waardoor je dus gesprekken kunt voeren via je iPhone. De microfoon is van gemiddelde kwaliteit en presteert voor zijn doel prima. Uiteraard gesprekken via Skype en Facetime zijn ook geen probleem.teufel_airy_beschrijving

Aan de zijkant van de Teufel Airy vinden we een kleine statusled, een usb-ingang voor het opladen van de Teufel Airy en de bedieningsknoppen. Hiermee kun je het volume van de koptelefoon instellen, afspelen activeren of stopzetten en verder zijn er twee knoppen om naar een volgend of eerder muzieknummer te kunnen springen. Ook het koppelen met je iPhone of andere device (zolang Bluetooth wordt ondersteund…) gebeurt met deze knoppen. Het valt me op dat deze knoppen niet echt soepel gaan en een klikkend geluid maken. Dat zou beter moeten kunnen maar er is verder goed mee te werken. Ook is er een 3,5mm ingang voor het gebruik van een snoer.

Niet geheel onbelangrijk is natuurlijk hoe de koptelefoon klinkt. En dat is verrassend goed kwam ik al snel achter bij het afspelen van diverse klassieke, pop en rocknummers. De Teufel Airy heeft een neutrale en zuivere klank in zowel de lage als hoge tone dankzij de goede Neodym-High-Resolution drivers (speakers) en is daardoor voor een brede doelgroep geschikt. Het omgevingsgeluid wordt iets getemperd maar is dus nog wel hoorbaar.

Conclusie:
De draadloze Teufel Airy is een prima zuivere klinkende koptelefoon. Daarbij beschikt hij over een ingebouwde microfoon en is daardoor een goed alternatief voor bijvoorbeeld de duurdere nieuwe draadloze AirPods van Apple.

Minder vind ik de bedieningsknoppen deze hadden geruislozer en soepeler gemogen. Ze werken voor alle duidelijkheid verder prima.

De Teufel Airy is alleen verkrijgbaar via de website van Teufel en kost 149 euro.

Waardering: ★★★★☆ 

(Met dank aan Teufel voor het beschikbaar stellen van de Teufel Airy!)

Back To Top