skip to Main Content
Swift Playgrounds Nu Beschikbaar In De App Store

Swift Playgrounds nu beschikbaar in de App Store

Swift Playgrounds, een innovatieve, nieuwe iPad-app van Apple die leren programmeren voor iedereen leuk en makkelijk maakt, is nu te downloaden vanuit de App Store. Swift Playgrounds maakt de concepten van het programmeren een stuk helderder. De interactieve interface moedigt scholieren en beginners aan om te gaan werken met Swift, de programmeertaal van Apple die je snel onder de knie krijgt en waarmee professionele ontwikkelaars de allerbeste apps maken.

De Swift Playgrounds-app is voldoende toegankelijk voor scholieren die nog nooit hebben geprogrammeerd en zich willen verdiepen in de belangrijkste concepten daarvan, en tegelijkertijd voorzien van alles wat ervaren programmeurs nodig hebben om te experimenteren met Swift en zich van hun creatieve kant te laten zien.

“Iedereen zou de mogelijkheid moeten krijgen om te leren programmeren. We zijn dan ook heel enthousiast over onze Swift Playgrounds-app, waarmee de volgende generatie programmeurs op een leuke en makkelijke manier met echte code kan ontdekken wat programmeren eigenlijk inhoudt”, aldus Craig Federighi, Senior Vice President Software Engineering van Apple. “Meer dan 100 scholen in binnen- en buitenland hebben toegezegd dat ze Swift Playgrounds aan het begin van het schooljaar zullen opnemen in hun lesprogramma. We zijn dan ook heel benieuwd wat de scholieren ermee gaan maken.”

Swift Playgrounds bevat door Apple ontwikkelde programmeerlessen om de scholieren op weg te helpen. Ze komen een aantal uitdagingen en puzzels tegen waarbij ze drie figuurtjes door een grafische wereld moeten sturen. Op die manier leren ze de basisconcepten van het programmeren, zoals commando’s geven, functies maken, loops uitvoeren en voorwaardelijke code en variabelen gebruiken. Apple zal bovendien regelmatig nieuwe, losstaande uitdagingen beschikbaar stellen, zodat iedereen nog meer nieuwe vaardigheden kan opdoen.

Swift Playgrounds bevat ook een aantal ingebouwde sjablonen die je kunt aanpassen en uitbreiden om je eigen programma te maken, compleet met graphics en touch-interactie. Het resultaat kun je via Mail, Berichten of het internet met anderen delen. En omdat in Swift Playgrounds echte Swift-code wordt gebruikt, kun je projecten rechtstreeks naar Xcode exporteren en uiteindelijk omzetten in volwaardige apps voor iOS en Mac.

Beschikbaarheid
Swift Playgrounds is vanaf vandaag gratis te downloaden vanuit de App Store. Swift Playgrounds is compatibel met alle modellen van iPad Air en iPad Pro en met iPad mini 2 en nieuwer waarop iOS10 draait. Meer informatie, waaronder video’s, afbeeldingen en demo’s, is beschikbaar op www.apple.com/nl/swift/playgrounds.

Back To Top