skip to Main Content
Apple Onthult Baanbrekende Nieuwe MacBook Pro
Bron afbeelding: PR Apple

Apple onthult baanbrekende nieuwe MacBook Pro

Apple introduceert de dunste en lichtste MacBook Pro ooit, voorzien van een baanbrekende interface waarmee de klassieke rij functietoetsen wordt vervangen door een schitterend Multi-Touch-display van Retina-kwaliteit, met de naam Touch Bar. De nieuwe MacBook Pro is uitgerust met het meest heldere, kleurrijke Retina-display dat Apple ooit heeft geproduceerd, Touch ID voor veilige, efficiënte toegang, een nog sneller reagerend toetsenbord, een groter Force Touch-trackpad en een audiosysteem met twee keer zo groot dynamisch bereik. Het is bovendien de krachtigste MacBook Pro tot nu toe, met quad-core en dual-core processors van de zesde generatie, tot 2,3x snellere grafische prestaties ten opzichte van de vorige generatie, supersnelle SSD’s en tot vier Thunderbolt 3-poorten.

Met de Touch Bar heeft de gebruiker alle regelaars direct bij de hand. Hij past zich dynamisch aan bij het gebruik van het systeem of apps als Mail, de Finder, Agenda, Numbers, GarageBand, Final Cut Pro X en apps van andere fabrikanten. Voor Safari worden bijvoorbeeld Tabbladen en Favorieten weergegeven in de Touch Bar, emoji in Berichten zijn gemakkelijk bereikbaar, afbeeldingen kunnen gemakkelijk worden bewerkt en in Foto’s kun je gemakkelijk door video’s spoelen.

“Deze week is het 25 jaar geleden dat de eerste Apple notebook werd gepresenteerd. In de loop der jaren zijn er met elke generatie nieuwe innovaties en mogelijkheden geïntroduceerd, en het past in het plaatje dat deze compleet nieuwe generatie MacBook Pro’s de grootste sprong voorwaarts is tot nu toe”, aldus Philip Schiller, Senior Vice President voor Worldwide Marketing bij Apple. “De baanbrekende nieuwe Touch Bar, het gemak van Touch ID, het beste Mac-display ooit, krachtige prestaties, verbeterde audio, razendsnelle opslag en Thunderbolt 3-aansluitingen in de dunste, lichtste Pro-notebook die we ooit hebben gemaakt, maken van de nieuwe MacBook Pro de meest geavanceerde notebook die ooit op de markt is verschenen.”

Dunste, lichtste MacBook Pro ooit
De nieuwe MacBook Pro bouwt voort op de innovaties die voor het eerst in de MacBook werden gepresenteerd. Hij beschikt over een volledig opnieuw vormgegeven behuizing en een volledig metalen unibodyconstructie – en is daarmee een uiterst sterke, compacte notebook die toch verrassend dun en licht is. De 13-inch MacBook Pro is met zijn 14,9 mm 17 procent dunner en heeft 23 procent minder volume dan de vorige generatie, en met nog geen anderhalve kilo is hij zo’n 230 gram lichter. De nieuwe 15-inch MacBook Pro is slechts 15,5 mm dik en is daarmee 14 procent dunner en 20 procent minder volumineus dan voorheen. En met een gewicht van nog geen twee kilo is hij zo’n 230 gram lichter dan de vorige generatie.

Touch ID nu op de Mac
De aan/uit-knop is nu voorzien van Touch ID, de handige en veilige manier van aanmelden die de gebruiker al kent van zijn iPhone en iPad. Zodra je je vingerafdruk hebt aangemeld bij Touch ID op je MacBook Pro, kun je je Mac snel ontgrendelen, schakelen tussen gebruikersaccounts en met een enkele aanraking veilig aankopen doen met Apple Pay op het internet. Dankzij Touch ID kan je vingerafdruk snel en nauwkeurig worden afgelezen. Via geavanceerde algoritmen worden de gegevens herkend en geverifieerd in het Secure Element van de nieuwe Apple T1-chip.

Het helderste, meest kleurrijke notebookdisplay van Apple
Op het beste Mac-display dat we ooit hebben gemaakt zijn afbeeldingen nog levendiger en komen nog meer details levensecht naar voren. Het Retina-display op de nieuwe MacBook Pro is even dun als dat op de MacBook: slechts 0,88 mm. En met 500 nits is het maar liefst 67 procent helderder dan de vorige generatie. Het display geeft 67 procent meer contrast – en het is het eerste display op een Mac-notebook met ondersteuning voor een bredere kleurweergave. Dankzij energiebesparende technologieën als een groter pixeldiafragma, een variabele verversingsfrequentie en energiezuiniger led’s, verbruikt het display 30 procent minder energie dan voorheen.

De krachtigste MacBook Pro tot nu toe
Dankzij krachtige processors, geavanceerde graphics, razendsnelle SSD’s en geheugen en een geavanceerde thermische architectuur zijn geweldige professionele prestaties mogelijk in een aanzienlijk dunnere behuizing. De dual-core Core i5-processor met eDRAM, dual-core Core i7-processor met eDRAM en quad-core Core i7 Intel-processor van de zesde generatie zijn energiezuinig maar leveren professionele verwerkingsprestaties. De nieuwe 15-inch MacBook Pro heeft een krachtige Radeon Pro discrete-level GPU die zorgt voor 2,3 keer betere prestaties dan de vorige generatie. De 13-inch MacBook Pro beschikt over een Intel Iris GPU en is twee keer sneller dan voorheen. Alle modellen hebben een SSD met sequentiële leessnelheden van meer dan 3 GBps en Thunderbolt 3 voor gestroomlijnde gegevensoverdracht, voeding en een twee keer grotere videobandbreedte in één enkele poort – waardoor gebruikers gelijktijdig, met één kabel, een 5K-display kunnen gebruiken en hun MacBook Pro kunnen opladen.

Ook op de nieuwe MacBook Pro:

  • Aanzienlijk grotere Force Touch-trackpads – 46 procent groter op de 13-inch MacBook Pro en twee keer zo groot op de 15-inch MacBook Pro
  • Sneller reagerend toetsenbord met comfortabele toetsen met een vernieuwd vlindermechanisme
  • Luider, levensechter geluid door speakers met een twee keer zo groot dynamisch bereik en verbeterde bas
  • macOS Sierra, ’s werelds meest geavanceerde desktopbesturingssysteem, met nieuwe features als integratie met Siri, Universeel klembord, Apple Pay op het internet en Foto’s, waarmee je je belangrijke momenten kunt herontdekken, je fotobibliotheek kunt indelen en op professioneel niveau foto’s kunt bewerken

Prijzen en beschikbaarheid

  • De 13-inch MacBook Pro is verkrijgbaar vanaf € 1699, heeft een 2,0-GHz dual-core Intel Core i5-processor met Turbo Boost-snelheden tot 3,1 GHz, 8 GB geheugen en 256 GB flashopslag, en is vanaf vandaag verkrijgbaar.
  • De 13-inch MacBook Pro met de revolutionaire Touch Bar en Touch ID is verkrijgbaar vanaf € 1999, heeft een 2,9-GHz dual-core Intel Core i5-processor met Turbo Boost-snelheden tot 3,3 GHz, 8 GB geheugen en 256 GB flashopslag, en is over twee tot drie weken leverbaar.
  • De 15-inch MacBook Pro met de revolutionaire Touch Bar en Touch ID is verkrijgbaar vanaf € 2699, heeft een 2,6 GHz quad-core Intel Core i7-processor met Turbo Boost-snelheden tot 3,5 GHz, 16 GB geheugen en 256 GB flashopslag, en is over twee tot drie weken leverbaar.
  • De volledige technische specificaties en alle maatwerkopties en accessoires zijn te vinden op apple.com/nl/macbookpro.
Back To Top