skip to Main Content
Fotoboek Onthult De Geschiedenis Van Design Bij Apple

Fotoboek onthult de geschiedenis van design bij Apple

Apple heeft de release aangekondigd van een nieuw ingebonden fotoboek waarin 20 jaar Apple design is vastgelegd. Het boek bevat 450 foto’s van Apple producten uit het heden en verleden. In “Designed by Apple in California” komen vele innovaties uit de afgelopen 20 jaar voorbij, van de iMac uit 1998 tot de Apple Pencil uit 2015. Ook wordt beschreven welke materialen en technieken het designteam van Apple heeft gebruikt.

Het boek is opgedragen aan Steve Jobs.

“Het streven van Steve was altijd om iets bijzonders te maken voor de mensheid, en dit zal ons streven ook blijven, nu en in de toekomst”, aldus Jony Ive, Chief Design Officer bij Apple. “Dit boek bevat een greep uit de vele producten die het team in de loop der jaren heeft ontworpen. We hopen dat het niet alleen licht werpt op hoe en waarom de producten zijn ontwikkeld, maar ook dat het zal dienen als bron van informatie en inspiratie voor studenten van alle ontwerpdisciplines.”

De producten in dit boek zijn het resultaat van een zeer nauwe samenwerking tussen verschillende groepen. De 450 afbeeldingen van fotograaf Andrew Zuckerman hebben een bewust sobere stijl en geven een beeld van zowel het designproces van Apple als de uiteindelijke producten.

In het voorwoord van het boek zegt Ive het volgende:

Dit designboek gaat niet over het designteam, het creatieve proces of productontwikkeling. Het geeft een objectieve voorstelling van ons werk dat, ironisch genoeg, beschrijft wie we zijn. Het geeft een indruk van hoe we werken, welke waarden we aanhouden, waar we ons druk over maken en welke doelen we nastreven. We hopen altijd dat onze daden meer over ons zeggen dan onze woorden.

We proberen (zo goed en zo kwaad als dat gaat) objecten te definiëren die bedrieglijk eenvoudig lijken. Objecten die zo ongecompliceerd, samenhangend en onontkoombaar zijn dat er geen enkel logisch alternatief te bedenken is.

“Designed by Apple in California” is verkrijgbaar in twee formaten. Het is gedrukt op speciaal vervaardigd en geverfd papier met matzilveren randen. Bij het drukken is gebruikgemaakt van acht kleurscheidingen en een speciaal soort inkt die niet afgeeft. De ontwikkeling van dit ingebonden werk met linnen kaft heeft acht jaar geduurd. Het wordt gepubliceerd door Apple.

Prijzen en verkrijgbaarheid
“Designed by Apple in California” is vanaf morgen, woensdag 16 november, verkrijgbaar in klein (10,20 x 12,75 inch) vanaf 199 Amerikaanse dollar en groot (13 x 16,25 inch) formaat voor een bedrag vanaf 299 Amerikaanse dollar. Het boek is exclusief verkrijgbaar via Apple.com in Australië, Frankrijk, Duitsland, Hongkong, Japan, Korea, Taiwan, het VK en de VS en in een select aantal Apple Stores

Back To Top