skip to Main Content
Gratis Hour Of Code-workshops Van 5 T/m 11 December

Gratis Hour of Code-workshops van 5 t/m 11 december

De inschrijving is begonnen voor Hour of Code-workshops bij alle 487 Apple Stores over de hele wereld. Deze workshops worden gegeven van 5 tot en met 11 december in het kader van Computer Science Education Week. Tijdens deze workshops, die behoren tot de populairste activiteiten in de Apple Store, maken de deelnemers kennis met de basisbeginselen van programmeren via de tutorials van Code.org. Apple en Code.org zetten zich in voor hun gezamenlijke doel om elke leerling de kans te geven meer te leren over informatica.

“De Apple Store is een plek waar de gemeenschap kan samenkomen om op een leuke manier nieuwe dingen te leren. Hour of Code past perfect in die visie,” aldus Angela Ahrendt, senior vice president Retail bij Apple. “Met trots hebben wij de Swift Playgrounds-app nu opgenomen in de workshops en het is een eer om met Code.org wederom nauw samen te werken aan dit belangrijke initiatief. Voor onze teams en voor de gezinnen die onze Stores bezoeken is Hour of Code een van de absolute hoogtepunten van het jaar.”

“Sinds we met Hour of Code zijn begonnen in 2013 heeft Apple elk jaar weer een grotere bijdrage geleverd en nieuwe manieren bedacht om nog meer kinderen te laten kennismaken met informatica,” aldus Hadi Partovi, oprichter en CEO van Code.org. “Apple heeft wereldwijd een enorm bereik dankzij alle Stores en talentvolle medewerkers, waardoor we al tienduizenden kinderen konden laten snuffelen aan programmeren. Nu Hour of Code is opgenomen in Swift Playgrounds, zal dat aantal alleen maar toenemen.”

Swift Playgrounds
Bij veel Apple vestigingen zal dit jaar als onderdeel van de Hour of Code-programma’s een introductie worden gegeven tot Swift Playgrounds, de gratis nieuwe iPad-app waarmee je spelenderwijs leert programmeren. De interactieve interface moedigt beginners aan om te gaan werken met Swift, de programmeertaal van Apple die je snel onder de knie krijgt en waarmee professionele ontwikkelaars de allerbeste apps maken.

“Programmeertaal is net als elke andere taal; hoe eerder je ermee in aanraking komt, hoe beter je het zal beheersen,” aldus Craig Federighi, senior vice president Software Engineering bij Apple. “Swift Playgrounds brengt de concepten van het programmeren tot leven, en je kunt er overal mee aan de slag: in de Apple Store, in het klaslokaal maar ook thuis op je iPad. Zo leert de volgende generatie gebruikers de vaardigheden die ze nodig hebben om hun creativiteit te uiten.”

Dankzij de nieuwe Hour of Code-uitdaging in Swift Playgrounds kan iedereen heel eenvoudig zelf een programmeerevent van een uur organiseren. En wie zijn vaardigheden daarna nog verder wil ontwikkelen op iPad, kan aan de slag met de nieuwe reeks Learn to Code 3-lessen en de bijbehorende docentenhandleiding.

Hour of Code voor docenten
Naast de workshops in de Store heeft Apple ook een reeks tools ontwikkeld om Hour of Code naar scholen en buurthuizen te brengen, waaronder een gratis trainersgids met lesideeën, groepsactiviteiten en nog veel meer. Daarnaast zijn er informatiebronnen toegevoegd aan Apple Teacher, een gratis zelfstudieprogramma voor docenten in de VS. Gebruikers kunnen daarnaast nieuwe badges verdienen wanneer ze op de iPad met Swift Playgrounds leren programmeren of zelf programmeerles geven.

Apple heeft 100 miljoen dollar uitgetrokken om 114 achtergestelde scholen in de VS te voorzien van technologie, diensten en ondersteuning. Apple zal deze zogeheten ConnectED-scholen in heel het land voorzien van materialen en informatiebronnen waarmee ze zelf hun eigen Hour of Code-workshops kunnen geven.

Back To Top