skip to Main Content
Review: Twelve South HiRise 2 Deluxe Docking Station

Review: Twelve South HiRise 2 Deluxe docking station

Het Amerikaanse bedrijf Twelve South maakt al een geruime tijd accessoires voor producten van Apple. Zo heeft het ook een docking station, met de naam HiRise 2, in zijn assortiment om de Apple Watch of de iPhone en iPad te kunnen opladen en een elegantere plek te kunnen geven. Twelve South stuurde ons een exemplaar van de HiRise 2 Deluxe op om deze door ons te laten testen.

Het idee van de HiRise 2 Deluxe is niet geheel nieuw, want Twelve South heeft in het verleden al een eerdere versie op de markt gebracht. Met de vernieuwde versie, die een stuk smaller is, wil de fabrikant opnieuw de markt veroveren.

Ontwerp:
De HiRise 2 Deluxe is gemaakt van aluminium en heeft een gewicht van 230 gram en heeft het formaat van 8,10 cm x 8,89 cm x 9,53 cm. Aan het mooie ontwerp is goed te zien dat maker veel aandacht heeft besteed aan zijn product, die overigens ook nog eens in een mooie doos wordt geleverd. Je kunt hem dan ook gerust een prominente plek geven op bijvoorbeeld je bureau of een plek in de woonkamer.

Van de HiRise 2 bestaan twee versies de goedkopere HiRise 2 en de Deluxe-uitvoering. Bij deze laatste worden extra accessoires meegeleverd en is hij verkrijgbaar in de kleuren wit, zilver en zwart. Bij de “goedkopere” variant ontbreekt de witte uitvoering.

Bij beide versies worden drie verschillende plastic cable clips (deze worden in de houder geplaatst) meegeleverd om de connector van de lightning-kabel te kunnen bevestigen. Welke van de drie je gebruikt is afhankelijk hoe hoog je de connector wil hebben die contact maakt met je iPhone of iPad. De hoogte kan een rol spelen als je een dikke beschermhoes hebt.

Echter bij de extra accessoires van de Deluxe-uitvoering vind je ook nog een lightning-kabel, micro-USB-kabel en drie extra cable clips die geschikt zijn voor de micro-USB-kabel. De HiRise 2 Deluxe is dus completer.

Installatie:
Het installeren van de HiRise 2 Deluxe is erg eenvoudig. Aan de bovenkant moet je een houder waar de iPhone of iPad tegenaan komt te liggen vastdraaien nadat je de afstand heb bepaald met de andere vaste houder. Dit doe je het beste als je alles in elkaar heb gezet. Als je dan de iPhone of iPad plaatst in de houder, kun je beter zien of de tweede houder waar hij tegen aanleunt misschien nog iets naar achteren moet. Dit kan het geval zijn als je een dikke beschermhoes gebruikt.

Om de lightning-kabel (of micro-usb-kabel) te kunnen bevestigen moet je eerst aan de onderkant het klepje openen. Hierna heb je de gelegenheid om de kabel door te voeren. Zodra dit gebeurt is bevestig je de cable clip en druk je de connector van de kabel erin. Nu kun je cable clip op zijn plek drukken en het klepje weer sluiten. De HiRise 2 Deluxe is nu klaar voor het gebruik. Uiteraard niet vergeten om de kabel aan je Mac of stroomadapter aan te sluiten. Mocht het nog niet allemaal duidelijk zijn, dan kun je de bijgevoegde papieren handleiding van Twelve South raadplegen.

Op de website van Twelve South staat vermeld dat de 2m lightning-kabel van Apple niet zou passen, maar bij ons was het aansluiten van deze kabel geen probleem.

In de Praktijk:
In onze HiRise 2 Deluxe plaatste we onze iPhone 7 Plus. En het mag gezegd worden, het ziet er schitterend uit. Het voelt stabiel aan en we kunnen de iPhone 7 Plus makkelijk bedienen en opladen. Het geeft je een (klein) extra scherm erbij. Makkelijk bijvoorbeeld voor Facetime, Skype en dergelijke applicaties.

Tot zover geen klachten. Maar in tegenstelling van wat op de website van Twelve South staat, lukte het niet om de iPhone 7 Plus met èèn hand weer uit de houder te halen. Voor de zekerheid ook nog even geprobeerd met de kleinere iPhone 6, maar ook deze bleef aan de houder zitten. Voor het losmaken zijn dus twee handen nodig. Geen groot probleem, maar wel jammer.

We hebben de HiRise 2 Deluxe ook uitgeprobeerd met een iPad Mini. Hieruit kwam naar voren dat hij niet erg stabiel is. De iPad Mini kan namelijk te veel naar voren en achteren bewegen. Bij gebruik dus goed opletten om schade aan de connector/iPad te voorkomen!

De HiRise 2 is met de volgende producten te gebruiken; iPhone 7 / 7 Plus, iPhone 6 Plus / 6s Plus, iPhone 6 / 6s, iPhone SE, iPhone 5 / 5s / 5c, iPad Pro 9.7”, iPad mini (all generaties) en de iPad Air (alle generaties). Maar ook met de Apple TV Siri Remote, Apple Magic Keyboard, Apple Magic, Trackpad 2 en Apple Pencil (met adapter).

Conclusie:
De HiRise 2 Deluxe van Twelve South is een mooi docking station om te gebruiken met verschillende producten van Apple die een lightning-aansluiting hebben, zoals bijvoorbeeld de laatste generaties iPhone’s en iPad’s. En door het fraaie design zal hij zeker niet misstaan op je bureau. Wel zijn er twee kanttekeningen. Je kan de iPhone niet met èèn hand losmaken, zoals wel vermeld wordt door de fabrikant, en hij is niet stabiel met de iPad. Deze kan te veel naar voren en achteren op de houder bewegen. Voor gebruik met de iPad is de HiRise 2 dan ook niet onze eerste keus.

Voor de HiRise 2 Deluxe betaal je 59,99 dollar en daar krijg je een mooi compleet product voor. Heb je al een kabel in huis en heb je geen andere plannen, zoals het gebruik van de micro-usb-kabel, dan is de standaard versie misschien een optie. Deze kost 20 dollar minder. Bestellen kan via de website van Twelve South, hou wel rekening met de extra verzendkosten. De verwachting is dat de HiRise 2 dadelijk ook in diverse Nederlandse winkels zal worden aangeboden.

(Met dank aan Twelve South voor het toesturen van de HiRise 2 Deluxe!)

Waardering: ★★★★☆ 

Back To Top