skip to Main Content
Apple Geeft Toe Aan Chinese Censuur

Apple geeft toe aan Chinese censuur

Apple heeft op last van de Chinese autoriteiten de nieuws-app van de New York Times uit de Chinese App Store verwijderd. Reden zou zijn dat de app in strijd is met de lokale regels.Niet alleen de app maar ook de website zelf van de New York Times wordt in China geblokkeerd. Reden van deze opstelling is dat de New York Times een aantal jaren geleden een kritisch artikel had geschreven over het familievermogen van de voormalige Chinese premier Wen Jiabao.Het is niet alleen de New York Times waar de Chinese autoriteiten problemen mee heeft. Zo zijn er talrijke andere buitenlandse media die worden gecensureerd. Zoals bijvoorbeeld de Amerikaanse Krant Wall Street Journal en websites van persbureau Reuters. Maar ook de sociale media zoals Facebook en twitter zijn geblokkeerd.China duld geen kritiek op zijn beleid en op de mensenrechten in het land. Iedere website of andere dienst die daar over schrijft wordt geblokkeerd. Het zijn dus niet alleen de grotere bedrijven die eerder in dit artikel werden genoemd.De keuze van Apple, dat normaal strijdt voor gelijke mensenrechten, om de app op last van de Chinese autoriteiten te verwijderen zal waarschijnlijk niet makkelijk genomen zijn. Het bedrijf verliest hiermee een stuk van zijn geloofwaardigheid. Maar niet toegeven zou het einde van het Chinese avontuur kunnen betekenen.

Back To Top