skip to Main Content
De IPhone Bestaat 10 Jaar

De iPhone bestaat 10 jaarHet is deze week al weer 10 jaar geleden dat Steve Jobs de eerste iPhone van Apple introduceerde. Het eerste model was aan de buitenkant misschien niet echt spectaculair, maar de bediening en de eigen besturingssoftware (iOS) van Apple waarop de iPhone draaide was vernieuwend. De eerste iPhone was echter nog wel erg beperkt in zijn mogelijkheden door de enkele (eigen) apps die beschikbaar waren.

Op 10 juli 2008 kwam daar verandering in toen Apple de App Store opende en de gebruiker kon kiezen uit 500 apps. Om hier gebruik van te maken moest de gebruiker wel een iPhone 3G hebben, deze kwam een dag later uit, en draaide op iOS 2.0.1. Dit was noodzakelijk voor de ondersteuning van de App Store.

De App Store is zoals we inmiddels weten een groot succes en heeft men inmiddels de keuze uit meer dan 2 miljoen apps en dat aantal groeit nog steeds elke dag!

Apple bleef de iPhone met succes doorontwikkelen en wist in de jaren een groot marktaandeel te veroveren. Tegenwoordig is de iPhone èèn van de belangrijkste producten en inkomsten van Apple geworden.

Back To Top