skip to Main Content
GarageBand En Logic Pro X Krijgen Belangrijke Updates

GarageBand en Logic Pro X krijgen belangrijke updates

Apple heeft een belangrijke updates aangekondigd voor de muziekapps GarageBand en Logic Pro X. Hiermee krijgen muziekmakers van alle niveaus toegang tot gloednieuwe functies op iPhone, iPad en Mac. GarageBand voor iOS 2.2 bevat nu de krachtige Alchemy-synthesizer en heeft ook een nieuwe geluidsbrowser waarmee het zoeken naar de juiste instrumenten en patches makkelijker is dan ooit. Professionals kunnen met Logic Pro X 10.3 nog beter uit de voeten dankzij de moderne interface en nieuwe functies voor professionele audioproductie. Daarnaast biedt de app ondersteuning voor de revolutionaire Touch Bar op de nieuwe MacBook Pro, waardoor gebruikers altijd toegang hebben tot intuïtieve, contextgevoelige regelaars.

Bovendien hebben Logic Pro X-gebruikers nu de mogelijkheid om vanaf hun iPhone of iPad nieuwe tracks toe te voegen aan hun Logic-sessies, ook als ze hun Mac even niet bij de hand hebben. Met de nieuwe deeloptie kunnen gebruikers een speciale GarageBand-versie van een Logic-project uploaden naar iCloud. Deze kunnen ze vervolgens op hun iOS-devices openen om nieuwe opnames toe te voegen en al hun ingevingen gelijk vast te leggen. Als het project daarna weer in iCloud wordt bewaard, verschijnen alle nieuwe tracks automatisch in het project wanneer het weer op een Mac wordt geopend.

“Muziek heeft bij Apple altijd een centrale plaats ingenomen, en we zijn dan ook heel blij dat we weer een leuke en krachtige update kunnen bieden voor onze muziekapps GarageBand voor iOS en Logic Pro X,” aldus Susan Prescott, Vice President Applications Product Marketing bij Apple. “Met deze updates maken we op veler verzoek een groot aantal nieuwe functies beschikbaar. Niet alleen voor hobbyisten, maar ook voor de professionele muzikanten en geluidstechnici die onze software en hardware gebruiken om geweldige muziek te maken.”

“Voor mij en de artiesten met wie ik samenwerk is Logic Pro X niet weg te denken uit het creatieve proces. Ik ben heel benieuwd naar alle nieuwe professionele functies die zijn toegevoegd,” aldus producer, componist en tevens Grammy- en Oscar-winnaar Paul Epworth. “Ik ben groot fan van de Alchemy-synthesizer, dus ik vind het geweldig dat ik met GarageBand op mijn iPhone of iPad nieuwe tracks kan bedenken voor mijn Logic-sessies als ik even niet in de studio ben.”

GarageBand voor iOS
Met GarageBand voor iOS kun je met iPhone en iPad profiteren van nieuwe geavanceerde opties voor het produceren van muziek. En toch blijft de app net zo leuk en gebruiksvriendelijk. De app bevat een nieuw ontworpen geluidsbrowser waarmee je sneller dan ooit naar Touch-instrumenten kunt zoeken en heel makkelijk precies het juiste geluid vindt.

Alchemy, een van ’s werelds meest innovatieve moderne synthesizers en een favoriet onder Logic Pro-gebruikers, komt nu ook naar iOS met een brede collectie van meer dan 150 door Apple ontworpen patches in verschillende genres, waaronder EDM, hiphop, indie, rock, pop en nog veel meer. En met het Transform Pad van Alchemy kunnen gebruikers het geluid in realtime omvormen met acht verschillende instellingsgroepen. Zo worden hun synthgeluiden nog expressiever.

Muziek opnemen in GarageBand voor iOS is nu ook makkelijker dankzij de mogelijkheid om meerdere audiotakes op te nemen. Hierdoor krijgen gebruikers de gelegenheid om verschillende takes te beoordelen, waarna ze de beste kunnen selecteren.

De app bevat ook een opnieuw ontworpen Audio Recorder waarmee gebruikers met een tikje stemgeluiden kunnen afspelen en de beschikking hebben over geavanceerde studio-effecten als pitch-correctie, vervorming en vertraging. Ervaren gebruikers die nog meer controle over hun mixes willen, kunnen gebruikmaken van een nieuwe verzameling geavanceerde tools voor het verwerken van audio. Denk aan een interactieve Visuele EQ en de mogelijkheid om effecten van Audio Unit-plug-ins van derden te gebruiken voor een uitgebreid, creatief geluidsontwerp.

Logic Pro X
Logic Pro X bevat geavanceerde nieuwe functies waarmee muzikanten en geluidstechnici nog meer controle krijgen over het bewerken en mixen van hun muziek. Hiermee wordt Logic een nog krachtigere tool voor het produceren van audio. De nieuwste versie heeft een modern design dat ervoor zorgt dat gebruikers er in diverse werkomgevingen efficiënt mee kunnen omgaan.

Logic Pro X biedt nu ook ondersteuning voor de revolutionaire nieuwe Touch Bar op MacBook Pro. Hiermee kunnen gebruikers door hun projecten navigeren in een tijdbalk en hebben ze in al hun tracks toegang tot volumeregelaars en Smart Controls. Dankzij nieuwe Performance Controls kun je met de Touch Bar software-instrumenten bespelen en opnemen. Denk bijvoorbeeld aan pianotoetsen die je aan verschillende toonladders kunt aanpassen, of aan drumpads waarmee je de basis voor een beat kunt leggen. Je kunt de Touch Bar naar wens aanpassen, zodat je altijd toegang hebt tot je favoriete sneltoetsen als je die nodig hebt.

Met Track Alternatives kunnen gebruikers schakelen tussen verschillende bewerkte versies van de track waar ze mee bezig zijn. Hierdoor kunnen ze makkelijker experimenteren met creatieve ideeën of gaandeweg verschillende versies van een track beoordelen. Met Selection-based Processing kunnen gebruikers effecten van plug-ins van Logic of andere fabrikanten met elkaar combineren en toepassen op één of meerdere audiosegmenten. Dit komt goed van pas bij het optimaliseren van geluidskwaliteit en is dus een geweldige tool voor creatief geluidsontwerp.

Een 64-bits engine, 192 extra bussen en verbeterde stereopanning die meer controle biedt over stereosignalen maken Logic Pro X tot een nog krachtigere tool voor professionele muziekproductie.

Prijzen en verkrijgbaarheid
De update voor GarageBand voor iOS is vanaf vandaag gratis verkrijgbaar voor alle bestaande gebruikers en wordt ook geleverd met alle nieuwe iOS-devices. Klanten met een ouder, niet in aanmerking komend device kunnen de app voor € 4,99 kopen in de App Store. Kijk voor meer informatie over GarageBand voor iOS op www.apple.com/nl/ios/garageband.

De update voor Logic Pro X is vanaf vandaag gratis verkrijgbaar voor alle bestaande gebruikers. Nieuwe klanten kunnen de app voor € 199,99 kopen in de Mac App Store. Kijk voor meer informatie over Logic Pro X op www.apple.com/nl/logic-pro.

Back To Top