skip to Main Content
Apple Maakt Recordresultaten Voor Eerste Kwartaal Bekend

Apple maakt recordresultaten voor eerste kwartaal bekend

Apple heeft de resultaten bekendgemaakt voor het eerste kwartaal van het boekjaar 2017, dat werd afgesloten op 31 december 2016. De kwartaalwinst was met $ 3,36 per aandeel de hoogste ooit, bij een recordomzet van $ 78,4 miljard. In hetzelfde kwartaal van het vorige boekjaar werd een omzet geboekt van $ 75,9 miljard, ofwel een winst van $ 3,28 per aandeel. De internationale verkopen vertegenwoordigden in het afgelopen kwartaal 64 procent van de totale omzet.

“We zijn erg blij te kunnen melden dat we in het kwartaal met de feestdagen de hoogste omzet hebben behaald in de geschiedenis van Apple. En daarbij hebben we ook nog eens een paar andere records gebroken. We hebben meer iPhones verkocht dan ooit tevoren, en de omzet die we met iPhone, Mac, Apple Watch en onze diensten hebben geboekt, heeft alle records gebroken”, aldus Tim Cook, CEO van Apple. “Door de aankopen die klanten in de App Store hebben gedaan, is de omzet van onze diensten vorig jaar sterk gestegen. Ook zijn we erg enthousiast over de producten die eraan zitten te komen.”

“Dankzij onze uitzonderlijke bedrijfsprestaties hebben we een nieuw record gevestigd voor de winst per aandeel en een cashflow uit bedrijfsactiviteiten van $ 27 miljard behaald”, aldus Luca Maestri, CFO van Apple. “We hebben dit kwartaal bijna $ 15 miljard uitbetaald aan onze investeerders middels dividend en de terugkoop van aandelen, waardoor de cumulatieve terugvloeiing op basis van ons kapitaalterugvloeiingsprogramma nu meer dan $ 200 miljard bedraagt.”

Apple geeft de volgende indicaties voor het tweede kwartaal van het boekjaar 2017:
• Een omzet tussen de $ 51,5 en $ 53,5 miljard
• Een brutomarge tussen de 38 en 39 procent
• Exploitatiekosten tussen de $ 6,5 miljard en $ 6,6 miljard
• Overige inkomsten/uitgaven ter hoogte van $ 400 miljoen
• Een belastingtarief van 26 procent

De raad van bestuur van Apple heeft aangekondigd een cashdividend van $ 0,57 per algemeen Apple aandeel uit te keren. Het dividend wordt per donderdag 16 februari 2017 uitgekeerd aan aandeelhouders die op maandag 13 februari 2017 einde werkdag als zodanig zijn geregistreerd.

De conference call waarin de resultaten van het eerste kwartaal van boekjaar 2017 worden besproken, kan vanaf 31 januari worden beluisterd via www.apple.com/investor/earnings-call/. Deze webuitzending blijft vanaf die datum gedurende circa twee weken beschikbaar.

Back To Top