skip to Main Content
Apple Sluit Zich Aan Bij Het Wireless Power Consortium

Apple sluit zich aan bij het Wireless Power Consortium

Apple heeft zich hebben aangesloten bij het het Wireless Power Consortium (WPC). Dit consortium is een groep bedrijven die gezamenlijk gebruik maken van één standaard techniek om producten draadloos te kunnen opladen. De naam van deze (standaard) techniek van WPC heet Qi. Kenmerkend is dat het product dat moet worden opgeladen geen fysiek contact hoeft te maken met het oplaadstation (zender). De maximale afstand tussen het product en het oplaadstation is 45mm.

Andere bekende namen die hier ook aan meedoen zijn bijvoorbeeld Philips, Huawei en Samsung. Met deze van Apple stap zou het goed kunnen dat de volgende iPhone die later dit jaar zal verschijnen gebruik zal maken van deze Qi-standaard. Overigens is het voor Apple niet de eerste keer dat het gebruik maakte van de Qi-staandaard, de Apple Watch maakte hier al gebruik van. Echter werkte die niet met oplaadstations van andere fabrikanten.

Back To Top