skip to Main Content
Apple Worldwide Developers Conference 2017

Apple Worldwide Developers Conference 2017

Apple heeft bekendgemaakt dat de 28e editie van de jaarlijkse Worldwide Developers Conference (WWDC) zal plaatsvinden in het McEnery Convention Center in San Jose. Hierbij zullen de meest getalenteerde ontwikkelaars ter wereld aanwezig zijn. Tijdens het evenement, dat op 5 juni begint, worden ontwikkelaars van elk kaliber aangespoord om uiting te geven aan hun passie en apps te ontwikkelen die klanten dagelijks op hun iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV en Mac kunnen gebruiken.

Ieder jaar weer krijgen miljoenen ontwikkelaars van over de hele wereld tijdens de WWDC van alles te horen over de baanbrekende platformtechnologieën van Apple, van programmeertalen als Swift tot API’s voor ontwikkelaars zoals bijvoorbeeld SiriKit, HomeKit, HealthKit en CarPlay. Deze Apple technologieën zijn voor ontwikkelaars een bron van inspiratie waarmee ze continu geweldige dingen voor elkaar krijgen voor ruim een miljard actieve Apple devices. Zo bieden ze klanten meer controle over ieder aspect van hun leven, van het beheren van hun huis en auto tot het bijhouden van hun gezondheid.

Dit jaar is de WWDC slechts enkele minuten verwijderd van het nieuwe hoofdkwartier van Apple in Cupertino. Daardoor krijgen ontwikkelaars de kans om tijdens het evenement op te trekken en te brainstormen met meer dan 1000 Apple engineers.

Het McEnery Convention Center zal een verzamelplaats zijn voor duizenden deelnemers, met de beste hotels, restaurants en uitgaansgelegenheden op loopafstand. Naast de keynote, de bijeenkomsten, en de sessies en workshops voor ontwikkelaars, is Apple ook bezig om met de gemeente San Jose en enkele plaatselijke bedrijven een aantal activiteiten op te zetten die gedurende de week in en rond de stad plaatsvinden. Dit ter ere van het feit dat de WWDC nu na jaren weer in San Jose wordt gehouden.

Ontwikkelaars kunnen vanaf dit voorjaar toegangskaarten aanvragen. Het evenement wordt live gestreamd via de Apple Developer-website (developer.apple.com/wwdc) en via de WWDC-app voor iPhone, iPad en Apple TV.

Back To Top