skip to Main Content
Problemen Met De LG UltraFine 5K-display

Problemen met de LG UltraFine 5K-displayMet de introductie van de nieuwste Mac Book Pro kwam Apple met de optie om een extern beeldscherm van LG te bestellen. LG biedt twee verschillende beeldschermen aan de 21,5‑inch LG UltraFine 4K‑display voor 561 euro en de duurdere 27 inch LG UltraFine 5K-display voor tijdelijk 1049 euro.

Echter blijkt de 27 inch LG UltraFine 5K-display problemen te vertonen als er een WiFi router of WiFi modem in de buurt staat. Zo is er de kans dat de verbinding met het beeldscherm wordt verbroken of dat het beeld begint te haperen.Inmiddels wordt het probleem erkend door LG. En deze wist te melden dat het probleem te danken is aan een slechte afscherming in het beeldscherm om hoogfrequente straling (zoals een WiFi verbinding) tegen te gaan. LG heeft de afscherming nu aangepast en het probleem zou hiermee verholpen moeten zijn. De aangepaste versie is vanaf februari 2017 te koop. Gebruikers die een (oud) model hebben en problemen ondervinden, kunnen contact opnemen met Apple.Buiten het probleem met de slechte afscherming zou het beeldscherm nog meer problemen vertonen. Zo wordt er geklaagd op de website van Apple bij de gebruikersreviews van dit beeldscherm, over een niet stabiele voet van het beeldscherm en zou het instellen van het beeldscherm, zoals de audio en de helderheid, ook niet vlekkeloos gaan. Ook zou de MacBook Pro problemen vertonen i.c.m. de LG UltraFine 5K-display. Of LG deze problemen ook gaat aanpakken is niet bekend.

Back To Top