skip to Main Content
Review: Teufel MUTE BT Hoofdtelefoon

Review: Teufel MUTE BT hoofdtelefoon


Het Duitse audiobedrijf Teufel heeft recent de Teufel MUTE BT aan zijn assortiment toegevoegd. De Teufel MUTE BT is een geavanceerde hoofdtelefoon met ruisonderdrukking die via een audiokabel of bluetooth werkt. Teufel was zo vriendelijk om ons een exemplaar op te sturen zodat we deze eens in de praktijk kunnen uitproberen.Teufel levert de Teufel MUTE BT in een mooie rood/zwarte kartonnen doos en dat geeft je gelijk het gevoel iets moois in handen te hebben. Dat betreft kunnen andere fabrikanten hiervan nog wat leren. Na het openen vinden we een fraaie transportcase waarin de Teufel MUTE BT samen met een beknopte handleiding, de accu, oplaadsnoer, aansluitingskabel met 3,5mm stekker (indien je niet gebruik wil maken van bluetooth) en vliegtuigadapter zit opgeborgen. Met de presentatie en het opbergen van de Teufel MUTE BT zit het dus wel goed.

De Teufel MUTE BT is een geavanceerde hoofdtelefoon en beschikt over meerdere opties. Zo beschikt deze hoofdtelefoon o.a. over 40-mm linaire HD drivers (speakers), bluetooth, actieve ruisonderdrukking en een handsfree functie voor telefoongesprekken dankzij de ingebouwde microfoon. Je kunt dus ook een gesprek voeren via Skype, Whatsapp of Facetime. Uiteraard ontbreken de knoppen voor het spelen, pauzeren, volume en om de telefoon op te nemen niet. De hoofdtelefoon werkt ook met SIRI.

Maar de Teufel MUTE BT heeft nog een andere troef in handen en dat is zijn lange speelduur van ongeveer 28 uur. En dat is voor een hoofdtelefoon uit deze prijsklasse er lang. Volgens Teufel zelf zijn ze hiermee koploper. Mocht de accu leeg zijn dan kun je hem met het bijgeleverde oplaadsnoer via je de Mac weer opladen.

De Praktijk:
De Teufel MUTE BT is zwart en deels rood bij de speakers van kleur en is gemaakt van kunsstof en heeft zachte kunstlederen oorkussens. Hij sluit goed over je oren en heeft een goed draagcomfort, mede te danken aan zijn lage gewicht van 240 gram. De knoppen voor het volume, ruisonderdrukking aan de buitenkant zijn goed bereikbaar en werken prima. Aan de buitenkant treffen we ook de analoge aansluiting en de ingang om de MUTE BT op te kunnen laden. Deze ingang is afschermd met een rubberen sluiting, die overigens er fragiel eruit ziet. Oppassen dus dat je deze afsluiting niet kwijtraakt.

Met een aangemaakte speellijst, waar ik via het muziekale landschap van Rock naar Jazz ging, heb ik de Teufel MUTE BT goed kunnen beluisteren. In al deze stijlen presteerde de Teufel MUTE BT goed. Dit is te danken aan de goede HD-drivers (speakers) met neodymium magneten en door de goede ingebouwde ruisonderdrukking.

“Geluid is een kwestie van persoonlijke smaak en kan voor iedereen dus anders zijn!”

De Teufel MUTE BT beschikt over een Active Noise Cancelling technologie systeem (aan of uit te schakelen met de knoppen op de hoofdtelefoon) waardoor omgevingsgeluid sterk wordt verminderd. En in de praktijk blijkt dit inderdaad aardig te werken, maar verwacht geen wonderen. Op de website van Teufel kunnen we het volgende vinden over deze techniek:“Antigeluid werkt als volgt: kleine microfoontjes aan de buitenkant van de koptelefoon herkennen het omgevingsgeluid en de speakertjes sturen deze frequenties een tik later weer terug. Doordat de geluidsgolven elkaar opheffen, worden storende geluiden gedempt. Dit werkt vooral goed bij statische, lange en diepe frequenties als brommen, dreunen of het gebrul van auto’s en vliegtuigen.”

Handig is ook de optie om de telefoon via de Teufel MUTE BT te kunnen laten lopen en dat werkt goed. Wel had de microfoon iets beter gekund. Een (klein) probleem dat we ook bij een eerder geteste hoofdtelefoon van Teufel ondervonden. Conclusie:
De Teufel MUTE BT is een goedklinkende hooftelefoon voor een breed publiek. Verder zal het draagcomfort en de opties zoals de ruisonderdrukking en niet te vergeten de lange accuduur vele aanspreken.Voor de Teufel MUTE BT betaal je 199 euro en is alleen online te bestellen via de eigen website van Teufel.(Met dank aan Teufel voor het beschikbaar stellen van de Teufel MUTE BT!)

Waardering: ★★★★★ 

Back To Top