skip to Main Content
Apple Onthult Gloednieuwe App Store

Apple onthult gloednieuwe App Store

Apple heeft de gloednieuwe App Store onthuld, die volledig opnieuw is ontworpen om het eenvoudiger dan ooit te maken om apps en games te ontdekken. De prachtig opnieuw vormgegeven App Store biedt volop originele verhalen en artikelen, die dagelijks worden bijgewerkt op het nieuwe tabblad Vandaag, plus de nieuwe tabbladen Games en Apps. Met boeiende verhalen, diepgaande interviews, handige tips en verzamelingen onmisbare apps en games geeft Apple uiting aan zijn unieke visie om klanten elke dag opnieuw te informeren, te helpen en te inspireren. Sinds de introductie van de App Store in 2008 zijn inmiddels ruim 180 miljard apps gedownload en heeft Apple meer dan USD 70 miljard aan ontwikkelaars uitbetaald. Daarmee is de App Store de meest dynamische marktplaats voor software ter wereld.

“Samen met onze fantastische ontwikkelaarsgemeenschap hebben we de App Store tot het beste app-platform van de wereld gemaakt en hierdoor krijgt de Store meer dan 500 miljoen unieke bezoekers per week”, aldus Philip Schiller, Senior Vice President Worldwide Marketing van Apple. “Alles wat we in de afgelopen negen jaar van de App Store hebben geleerd, hebben we in een prachtig nieuw jasje gestoken. Elk element van de nieuwe App Store is uitgebreid en mooier en interessanter geworden.”

Vandaag
Het begint allemaal met het tabblad Vandaag, waar je elke dag nieuws vindt over games, apps en de app-cultuur. Via diepgaande artikelen en interviews vol prachtige illustraties en video’s deelt het mondiale redactieteam van de App Store de verhalen achter de apps en games die onze manier van leven veranderen en de ontwikkelaars die met hun ideeën vorm geven aan onze wereld. Op het tabblad Vandaag vinden klanten exclusieve premières, nieuwe releases en een nieuwe kijk op vaste favorieten, plus tips waarmee ze apps op innovatieve manieren kunnen gebruiken.

Games en Apps
Games vormen de populairste categorie in de App Store, en in het nieuwe ontwerp is nu één tabblad helemaal aan games gewijd. Er staan aanbevelingen voor nieuwe releases en updates, boeiende video’s, hitlijsten voor games en speciale verzamelingen. Zowel voor gebruikers die zo nu en dan een game spelen als voor echte gamefanaten is het nu eenvoudiger dan ooit om tussen de meer dan een half miljoen games de perfecte game te vinden.

De apps hebben ook een eigen tabblad, waarop klanten alles vinden wat ze gebruiken, nodig hebben of leuk vinden: van fotografie en geldzaken tot winkelen, sociale netwerken, en nog veel meer. Net als op het tabblad Games staan op het tabblad Apps handige tips, video’s en speciale verzamelingen uit 24 categorieën, plus hitlijsten voor apps.

Updates en Zoek
Op het tabblad Updates zien klanten snel wat er in de nieuwste update van hun favoriete apps en games is gewijzigd, terwijl het tabblad Zoek is uitgebreid met redactionele inhoud uit Vandaag, Games en Apps. Zoek op naam, categorie, ontwikkelaar of onderwerp en je krijgt relevante resultaten voor specifieke apps en games, alsook artikelen, verzamelingen en in-app aankopen.

Productpagina’s van apps
De startpagina van elke app in de App Store is de productpagina van de app. Apple heeft dit element opnieuw ontworpen, zodat alle ontwikkelaars hun apps duidelijker en met meer aansprekende inhoud onder de aandacht kunnen brengen van potentiële klanten. Ontwikkelaars kunnen maximaal drie video’s en vijf schermafbeeldingen van hun apps indienen. Deze kunnen nu ook worden vertaald, zodat iedere klant, in welk land dan ook, een aangepaste versie van de video kan bekijken. Onderscheidingen, waaronder Editors’ Choice, en de positie op de hitlijst worden gemarkeerd, net als in-app aankopen en klantenbeoordelingen en -recensies.

In-app aankopen
Apple heeft het ook gemakkelijker gemaakt om in-app aankopen te vinden in de App Store. In-app aankopen worden nu weergegeven op de productpagina van een app en in de zoekresultaten. Bovendien kunnen editors ze vermelden op de tabbladen Vandaag, Games en Apps. Klanten kunnen hun in-app aankopen nu in de App Store starten en de aankoop vervolgens vanuit de app of game van de ontwikkelaar afronden.

Beschikbaarheid
De gloednieuwe App Store maakt deel uit van iOS 11. De preview van iOS 11 is vanaf vandaag voor leden van het iOS Developer Program beschikbaar op developer.apple.com. Een openbare bètaversie is later deze maand voor iOS-gebruikers beschikbaar op beta.apple.com. iOS 11 is dit najaar verkrijgbaar als gratis software-update voor iPhone 5s en nieuwere versies, alle iPad Air- en iPad Pro-modellen, iPad van de 5e generatie, iPad mini 2 en nieuwere versies en iPod touch van de 6e generatie. Bezoek apple.com/ios/ios11-preview voor meer informatie. Functies kunnen worden gewijzigd. Sommige functies zijn niet in alle talen of regio’s beschikbaar.

Back To Top