skip to Main Content

De iPhone bestaat 10 jaar

Tijdens een speciaal event van Apple in San Francisco op januari 2007, introduceerde Steve Jobs de eerste iPhone. Deze introductie ging overigens maar net goed, want de iPhone die werd getoond was een prototype en had nog last van de nodige problemen en viel zo nu en dan uit. Maar Apple wist dat goed te verhullen. De gepresenteerde iPhone was revolutioneer voor deze tijd met zijn grote touchscreen en wordt hedendaags altijd nog gezien als eerste échte smartphone

Later dat jaar op 29 juni kwam de iPhone op de markt voor de consument, deze had de keuze uit een 4GB of een 8GB versie. Echter alleen op dat moment in Amerika. Het zou nog een jaar duren voordat de iPhone ook in Nederland op de markt zou komen. Maar het langere wachten had een voordeel. Zo kregen we in Nederland het laatste model, de iPhone 3G, deze kon met 3G-netwerken overweg en dat was een grote stap voorwaarts in vergelijking met het eerste model en ook de App Store was nu een onderdeel van de iPhone. De iPhone heeft in de jaren die volgde grote stappen vooruit gemaakt en is inmiddels de meeste verkochte smartphone ter wereld. In 2016 verkocht Apple nog 200 miljoen iPhones en zijn er inmiddels al meer dan een miljard over de toonbank gegaan.

Back To Top