skip to Main Content
Adobe Stopt Met Browserplugin Flash

Adobe stopt met browserplugin Flash

Adobe heeft via zijn blog bekend gemaakt te stoppen met de browserplugin Flash eind 2020. Volgens Adobe is Flash met alternatieven als WebGL en HTML5 grotendeels overbodig geworden.

Adobe introduceerde Flash in 1996 en was jarenlang erg populair voor het bekijken van video’s, animaties en niet te vergeten voor het spelen van online games. Maar er kwam ook een keerzijde naar voren met Flash. Met regelmaat werden er lekken gemeld, waardoor computers gehacked konden worden. Het was uiteindelijk zo erg dat Adobe in 2015 zijn eigen Flash openlijk afraadde om te gebruiken. In 2012 was het bedrijf al gestopt met de Flash Player voor mobiele devices. Dit was enigszins afgedwongen omdat de mobiele besturingssystemen iOS en Android, Flash niet meer ondersteunden. Steve Jobs was openlijk een fel tegenstander van de mobiele versie van Flash, omdat het traag was, onbetrouwbaar en het de accu zou overbelasten.

Back To Top