skip to Main Content
Adobe Onthult Grote Updates Voor Creative Cloud

Adobe onthult grote updates voor Creative Cloud

Tijdens Adobe MAX, de creativity conference in Las Vegas, heeft Adobe grote updates in Creative Cloud onthuld. Waaronder vier gloednieuwe toepassingen; Adobe XD CC voor experience design, Adobe Dimension CC voor het omzetten van 2D naar 3D composities en Adobe Character Animator CC voor 2D animaties. Daarnaast introduceerde Adobe een geheel nieuwe cloud-based fotografiedienst, Adobe Photoshop Lightroom CC. Verder kondigde Adobe feature updates aan voor haar bekendste applicaties waaronder Photoshop CC, InDesign CC, Illustrator CC en Premiere Pro CC, en doorlopende uitbreidingen van de Adobe Stock service.

Al deze updates omvatten mogelijkheden die worden ondersteund door Adobe Sensei, het kunstmatige intelligentieplatform van Adobe. Het zijn de nieuwste innovaties van Adobe om moderne en creatieve professionals en enthousiastelingen te ondersteunen, ongeacht hun manier van werken. Van het snel groeiende systeem van mobile-first toepassingen tot de recente toevoeging van branding premiumfuncties aan Adobe Spark. Adobe bouwt aan een reeks snelle, flexibele oplossingen voor alle soorten creatieve projecten.

“Adobe blijft de creatieve revolutie leiden, door modernisering en innovatie aan te jagen zal het creatieve proces op alle platformen en apparaten versneld worden”, aldus Bryan Lamkin, executive vice president en general manager Digital Media bij Adobe. “Tijdens Adobe MAX hebben we de nieuwe generatie van Creative Cloud onthuld, met een breed scala aan mogelijkheden – van nieuwe ervaringsontwerpen, 2D animaties en 3D rendering apps tot een compleet nieuwe cloud-based fotografie service. Deze tools stellen creatieve professionals en enthousiastelingen in staat zichzelf uit te drukken en hun volledige creatieve potentie te benutten overal, altijd en op elk apparaat.”

Naast aankondigingen van de nieuwste innovaties van Adobe, kunnen deelnemers van Adobe MAX ook luisteren naar ’s werelds beste creatieven, waaronder designer Jonathan Adler, acteur en regisseur Jon Favreau, Fotografe Annie Griffiths en muziekproducent en DJ Mark Ronson. MAX brengt daarnaast ook grote technologiebedrijven samen, zoals Microsoft, CDW, Dell, Google, HP en Intel alsmede design en creatieve merken waaronder Coca Cola, Airstream, Pantone en Moleskine. Een livestream van de keynotes kan bekeken worden op woensdag 18 oktober vanaf 19.00 uur.

Versnelde creativiteit met Adobe Sensei
Als onderdeel van deze Creative Cloud-release blijft Adobe kunstmatige intelligentiemogelijkheden in het gehele systeem van toepassingen en diensten integreren door middel van Adobe Sensei, het kunstmatige intelligentie en machine-learning platform van Adobe. Sensei-aangedreven functies zorgen ervoor dat creatieven veel sneller van concept naar oplevering kunnen en brengt de kracht van geavanceerde technologie en deep-learning om het creatieve proces te versnellen.

Nieuwe generatie Creatieve applicaties

 • Adobe XD CC: Adobe XD is ontwikkeld in een open samenwerking met de designgemeenschap via een
  publieke beta. Het is de all-in-one cross platform oplossing voor het ontwerpen en prototypen van mobiele apps en websites. Adobe XD levert de nodige snelheid, precisie en kwaliteit om binnen enkele minuten van statische composities of wireframes naar volledig interactieve prototypes te gaan.
 • Adobe Dimension CC: Dimension geeft grafische ontwerpers de kracht en flexibiliteit van 3D, met het gemak en de eenvoud van het werken in 2D. Dimension stelt grafische ontwerpers in staat om snel te fotograferen en itereren op fotorealistische 3D-beelden om branding- en verpakkingsontwerpen te realiseren.
 • Adobe Character Animator CC: dit 2D-animatieprogramma maakt het mogelijk om stilstaande beelden uit Photoshop of Illustrator tot leven te brengen. Character Animator is getoond in primetime shows, waaronder Stephen Colbert, Homer Simpson en Mad Cramer’s Mad Money. Nieuwe eigenschappen omvatten pose-to- pose mixen, nieuwe fysieke gedragingen en visuele marionetbesturing. Adobe Sensei helpt ook de lip-sync- mogelijkheden te verbeteren door nauwkeurig overeenkomende mondvormen te kiezen met gesproken geluiden.

Alle nieuwe Lightroom CC Photography Service
Lightroom CC is Adobe’s nieuwe cloud-based fotografiedienst voor het bewerken, organiseren, opslaan en delen van foto’s. Lightroom is ontworpen voor professionals en liefhebbers, en biedt een meer intuïtieve gebruikersinterface, maakt krachtige bewerkingen in volledige resolutie mogelijk, en synchroniseert automatisch aanpassingen voor mobiel, desktop en online. Lightroom maakt het organiseren van fotografische verzamelingen makkelijker met functies zoals zoekwoorden die automatisch worden toegepast zonder tagging. En Lightroom maakt het eenvoudig om foto’s te delen op social media.

Adobe kondigde ook prestatie- en bewerkingsupdates aan voor Photoshop Lightroom Classic CC, eerder bekend als Photoshop Lightroom CC, die zich richt op een meer traditionele desktop-workflow.

Nieuwe innovaties en performance verbeteringen in vlaggenschip applicaties

 • Adobe Photoshop Lightroom Classic CC: Photoshop Lightroom Classic CC bevat prestatie- en bewerkingsverbeteringen, waaronder een verbeterde Embedded Preview-workflow waarmee gebruikers door grote sets foto’s kunnen scrollen om een subset afbeeldingen aanzienlijk sneller te selecteren.
 • Adobe Photoshop CC biedt nu aanzienlijk uitgebreidde fotografie ondersteuning, belangrijke verbeteringen in het leren over en starten met het gebruik van de tools, en verbeterde algemene prestaties.
 • Adobe Illustrator CC levert meerdere workflow-, gebruikerservaring- en prestatieverbeteringen.
 • Adobe InDesign CC biedt ontwerpers meer controle over hun workflow met een verbeterde gebruikerservaring die hen in staat stelt om dagelijkse taken sneller te voltooien en gemakkelijker toegang te krijgen tot de tools en assets die ze vaak gebruiken.
 • Adobe Premiere Pro CC introduceert diepe samenwerkingsfuncties, state-of-the-art 360/VR workflows en responsieve motion graphics controls.
 • Adobe After Effects CC verbetert de efficiëntie van motion graphic creatie door je vermogen om data-gedreven grafieken te creëren te stroomlijnen en hoge kwaliteit VR- en 3D-resultaten te leveren. En dankzij GPU prestatieverbeteringen gaat alles sneller.

One-click toegang tot assets en inspiratie
Nieuwe geïntegreerde assets, uitgebreide diensten en studiematerialen, helpen klanten aan de slag te gaan en hun creatieve potentieel te realiseren, waaronder:

 • Adobe Stock breidt zijn collectie uit met de introductie van honderden professioneel gemaakte motion graphics templates voor videogebruikers in Premiere CC en After Effects CC. Deze uitgebreide creatieve markt beschikt nu over meer dan 100 miljoen assets, waaronder foto’s, illustraties, video’s en vectoren.
 • Adobe Typekit maakt nu gebruik van Adobe Sensei en biedt een nieuwe manier om gemakkelijk te zoeken naar lettertypes. Gebruikers kunnen hun eigen foto’s van een type indienen en vergelijkbare lettertypen op Typekit vinden. De nieuwe Typekit visuele zoektechnologie is daarnaast ook de eerste Adobe Sensei ondersteunde dienst die beschikbaar wordt voor developers van derden.
 • Inspiratie en educatie: Adobe kondigt extra investeringen en uitgebreide middelen aan om klanten te helpen om hun creatieve potentieel te realiseren. Dit omvat de lancering van Adobe Live op Behance, een live streaming channel waar 10 miljoen Behance communityleden van elkaar kunnen leren en elkaar kunnen inspireren. Het kanaal beschikt nu over 24 uur aan wekelijkse programmering en zal zich uitbreiden tot 24/7 programmering vanaf 2018.

Creativiteit en ontwerp schalen voor het bedrijfsleven
Adobe XD CC, Dimension CC en Adobe Stock worden gebruikt door wereldwijde merken en organisaties om aantrekkelijke ervaringen te leveren op diverse apparaten en kanalen. Design is belangrijker voor bedrijven dan ooit en organisaties zoals HP, Boosted Boards, Vice Media, Viacom en Dentsu Aegis benutten Adobe XD CC en Adobe Stock in Creative Cloud hiervoor. Nieuwe integraties tussen Creative Cloud en Adobe Marketing Cloud, onderdeel van Experience Cloud, helpen bedrijven om content snel van creatieve-naar-marketing workflows te verplaatsen.

Prijzen en beschikbaarheid
Updates voor desktop software van Creative Cloud zijn nu beschikbaar, inclusief abonnementen voor individuen, studenten, teams, onderwijsinstellingen, overheidsinstanties en bedrijven. De mobiele apps van Adobe zijn vanaf nu beschikbaar in de Apple App Store en Google Play Store.

 • Voor fotografen die een compleet lidmaatschap willen met alle voordelen van de Lightroom CC-service, plus de kracht van Photoshop, is er het Creative Cloud fotografielidmaatschap met 1 TB. Dit lidmaatschap bevat Lightroom CC, Lightroom voor mobile en web, Photoshop CC, Adobe Spark met premium features, Adobe Portfolio en 1 TB cloud opslag (€24,19 per maand, maar al beschikbaar voor €18,14 per maand in het eerste jaar voor bestaande Creative Cloud fotografie-klanten).
 • Het volledig nieuwe Lightroom CC-lidmaatschap richt zich op de behoeften van fotografen die een cloud-gebaseerde fotografiedienst willen voor het bewerken, beheren, opslaan en delen van hun foto’s vanaf elke locatie. Het bevat Lightroom CC, Lightroom voor mobile en web, Adobe Spark met premium features, Adobe Portfolio en 1 TB cloud opslag (€12,09 per maand).
 • Lightroom CC is ook beschikbaar in het bestaande Creative Cloud fotografielidmaatschap met een extra 20 GB aan opslag. Dit lidmaatschap blijft beschikbaar voor €12,09 per maand en bevat Lightroom CC, Lightroom voor mobile en web, Lightroom Classic, Photoshop CC, Adobe Spark met premium features, Adobe Portfolio en 20 GB cloud opslag.
 • Creative Cloud All Apps-leden hebben ook toegang tot de nieuwe Lightroom CC-service.
Back To Top