skip to Main Content
Apple Omzeilt Belastingplicht

Apple omzeilt belastingplicht

Apple heeft na het ingrijpen, en de boete van 13 miljard euro, van de Europese Unie in 2016 vanwege belastingafspraken met de Ierse overheid een nieuwe belastingconstructie bedacht. Deze nieuwe constructie zou blijken uit de zgn. Paradise Papers weet de BCC te melden. Apple zou een Ierse holdingonderneming naar het Kanaaleiland Jersey hebben verplaatst. Op dit eiland geldt een belastingtarief van nul procent voor buitenlandse ondernemingen. Via deze holdingonderneming zou Apple voor honderden miljarden aan intellectueel eigendom hebben verkocht aan dochterondernemingen in Ierland, deze kunnen de de overname opvoeren als kosten om toekomstige winsten te drukken en betalen daardoor minder belasting.

Back To Top