skip to Main Content
Foxconn Gaat De Fout In Met Zijn Stagiaires

Foxconn gaat de fout in met zijn stagiaires

Foxconn, de Chinese fabrikant die voor Apple de iPhone fabriceert, is de fout in gegaan met de stagiaires door deze dagen van 11 uur te laten maken. De stagiaires werden gebruikt om de iPhone X te assembleren. Zowel volgens de Chinese wet als met de gemaakte afspraken met Apple mag een werkdag niet langer duren dan 8 uur. Overwerken is daarbij niet verplicht. Een aantal studenten verklaarde t.o.v. de Financial Times dat als ze het overwerk niet deden, de stage met een onvoldoende zou worden afgesloten. Opmerkelijk is ook dat de stage niets met de opleiding te maken heeft, de studenten volgen een opleiding die te maken heeft met openbaar vervoer. Apple en Foxconn hebben inmiddels maatregelen genomen om dit voortaan te voorkomen.

Back To Top