skip to Main Content
Grote Update Voor GarageBand

Grote update voor GarageBand

Apple heeft een grote update uitgebracht van GarageBand voor iOS waarmee je nog meer creatieve mogelijkheden hebt om muziek te maken op iPhone en iPad. In de update die inmiddels beschikbaar is, wordt een nieuwe GarageBand-geluidenbibliotheek geïntroduceerd. Gebruikers kunnen hierin allerlei gratis geluidenpakketten selecteren en downloaden waarin nieuwe instrumenten en loops de hoofdrol spelen. Ritmemuzikanten kunnen gebruikmaken van een nieuw Beatsequencer-instrument dat geïnspireerd is op klassieke drumcomputers, die vooral geliefd zijn bij artiesten die Hip-Hop en elektronische muziek maken. Ook bevat de app nieuwe Aziatische Touch-instrumenten en updates voor Drummer, waaronder zes extra spelers.

Met de GarageBand-geluidenbibliotheek kunnen gebruikers nu in de app zelf een voorbeeld horen van nieuwe, door Apple ontwikkelde geluiden en instrumenten en deze daarna downloaden. Deze gratis te downloaden geluidenpakketten bevatten onder andere Touch-instrumenten, Apple Loops, sjablonen voor Live Loops en voorinstellingen voor gitaar en andere instrumenten. Gebruikers kunnen de geluidenbibliotheek vanaf diverse plaatsen in GarageBand openen en ontvangen een melding als er weer een nieuw geluidenpakket beschikbaar is. De standaard geluidenpakketten zijn Future bass, Reggaeton, beatsequencer-kits, gitaarversterkertonen en nog veel meer. Nieuwe geluidenpakketten zullen regelmatig worden uitgebracht door Apple.

Met de nieuwe Beatsequencer wordt het nog leuker om ritmes te creëren. Gebruikers kunnen drumgeluiden kiezen uit een verzameling klassieke en moderne elektronische drumstellen in uiteenlopende genres. De beatsequencer is geïnspireerd op de simpele maar krachtige workflow van klassieke drumcomputers en gebruikers kunnen hun grooves snel opbouwen en bewerken met een stepsequencer-interface die het mogelijk maakt om meerdere drum- en percussietracks afzonderlijk te spelen. De gebruiker kan kiezen uit 12 door Apple ontwikkelde drumstellen, elk met zijn eigen unieke geluid en 25 drumpatronen.

Gebruikers van GarageBand kunnen ook kennismaken met Aziatische geluiden met nieuwe Touch-instrumenten, zoals de traditionele Japanse Koto- en Taiko-drums, en de Chinese Guzheng. Met de Multi-Touch-bewegingen voor het tokkelen en aanslaan van de snaren, of door het bespelen van verschillende gedeelten van een drum, kunnen realistische en expressieve optredens tot stand komen.

Drie nieuwe drummers spelen percussie in Pop-, Songwriter- en Latin-stijl, elk met een eigen kenmerkende percussieset die instrumenten omvat zoals bongo, cajón, woodblock en cowbell. De app bevat nu ook drie nieuwe akoestische drummers die speciaal bedoeld zijn voor Rock- en alternatieve ritmes.

Beschikbaarheid
GarageBand 2.3 voor iOS kan gratis worden gedownload in de App Store. De app is geschikt voor devices met iOS 11, waaronder iPhone 5s of nieuwer, iPad mini 2 of nieuwer en iPod touch van de 6e generatie. Ga voor meer informatie over de beschikbaarheid naar apple.com/nl/ios/garageband.

Back To Top