skip to Main Content
Apple Organiseert Hour Of Code-sessies

Apple organiseert Hour of Code-sessies

Vanaf nu kan iedereen zich inschrijven voor een van de duizenden gratis sessies in het kader van Hour of Code (CodeUur) die van 4 t/m 10 december in alle Apple Stores worden georganiseerd. Verder heeft het bedrijf een speciale nieuwe uitdaging toegevoegd aan Swift Playgrounds en is het lesprogramma van ‘Iedereen kan programmeren’ aangevuld met nieuwe materialen voor leerkrachten. Deze zijn bedoeld om hen te helpen hun leerlingen te leren programmeren in Swift, de eenvoudig te leren programmeertaal van Apple die iedereen kan gebruiken om apps van wereldklasse te bouwen.

Today at Apple

Dit is het vijfde jaar dat de Apple Stores ter gelegenheid van Computer Science Education Week elke dag Hour of Code-programmeersessies organiseren. Jonge programmeurs in de dop kunnen meedoen aan een Kids-uur om de basisbeginselen te leren. Deelnemers vanaf twaalf jaar gaan aan de slag met de iPad-app Swift Playgrounds en maken kennis met programmeerconcepten of leren zelfs hoe je een robot programmeert. Leerkrachten kunnen zich aanmelden voor een nieuwe sessie van Dinsdag docentendag. Zij krijgen dan nieuwe materialen en gespreksonderwerpen aangereikt om hun leerlingen programmeervaardigheden bij te brengen.

Swift Playgrounds

In de Swift Playgrounds-app is een gloednieuwe CodeUur-uitdaging te vinden. Leerlingen bouwen daarin een digitale robot, die ze kunnen uitrusten met speciale onderdelen, zoals cyborg-ogen en elektrische hoelahoeparmen. Swift Playgrounds kan gratis worden gedownload in de App Store en is beschikbaar in 15 talen, waaronder Engels, Duits, Frans, Spaans, Italiaans, Chinees en Japans.

iPad in het onderwijs

Het nieuwe lesprogramma Iedereen kan programmeren omvat een gratis Hour of Code-handleiding. De nieuwe Swift Playgrounds-uitdaging is daarin opgenomen, zodat leerkrachten snel aan de slag kunnen met het verzorgen van programmeerlessen op hun school, in buurthuizen, enzovoort. Scholen kunnen op elk gewenst moment een CodeUur-activiteit organiseren. Ze hoeven alleen maar de Swift Playgrounds-app en de Hour of Code-handleiding te downloaden.

Aanmelden voor een programmeersessie bij de Apple Store kan op apple.com/nl/hourofcode.

Back To Top