skip to Main Content
IMac Pro Nu Verkrijgbaar

iMac Pro nu verkrijgbaar

Apple heeft de iMac Pro op de markt gebracht, een geheel nieuwe productlijn voor professionele gebruikers die graag werken met het all-in-one-ontwerp van iMac en tegelijk de prestaties van een werkstation nodig hebben. iMac Pro heeft Xeon-processors met tot wel 18 cores, grafische prestaties tot wel 22 teraflops en een schitterend 27-inch Retina 5K-display, en is daarmee de snelste, krachtigste Mac ooit gemaakt. iMac Pro biedt ongelooflijke rekenkracht voor 3D-rendering in realtime, indrukwekkende VR, intensieve ontwikkelworkflows, fotografie met een hoog aantal megapixels, complexe simulaties, grote audioprojecten, en 4K- en 8K-videobewerking in realtime.

“iMac Pro combineert het fantastische ontwerp van de iMac met de krachtigste werkstationarchitectuur die we ooit hebben gemaakt”, zegt John Ternus, Vice President of Hardware Engineering van Apple. “iMac is met het voortreffelijke display en elegante ontwerp de populairste desktop voor professionele gebruikers. We hebben iMac nu op technisch niveau compleet opnieuw ingericht, zodat hij prestaties levert die tot nu toe ongekend waren voor een all-in-one-ontwerp.”

Werkstationprestaties in iMac-design
Met de nieuwste processors, een schitterend Retina 5K-display, de krachtigste grafische processor ooit in een Mac, supersnelle opslag en geavanceerde I/O is iMac Pro geschikt voor de meest veeleisende professionele workflows. Het is de eerste volledig nieuw ontworpen all-in-one die echte werkstationprestaties kan leveren. iMac Pro heeft een geheel nieuwe thermische architectuur en daardoor een tot wel 80 procent grotere koelingscapaciteit. En dat allemaal in diezelfde stille, dunne en naadloze behuizing van aluminium en glas die gebruikers kennen en bewonderen.

iMac Pro is aan de rand nog steeds maar 5 mm dik en heeft een schitterende nieuwe spacegrijze behuizing met een bijpassend Magic Keyboard, Magic Mouse of optioneel Magic Trackpad. Het display is het beste Mac-display ooit, met een helderheid van 500 nits, een brede P3-kleurweergave en ondersteuning voor 1 miljard kleuren, zodat de beelden levendiger en levensechter zijn dan ooit. Verder heeft iMac Pro vier microfoons met straalvormingstechnologie, een nieuwe 1080p FaceTime HD-camera die beter presteert bij weinig licht, en nieuwe speakers die tot wel 50 procent meer geluid kunnen geven.

De meest geavanceerde grafische processor ooit in een Mac
Met zijn nieuwe rekencore en tot 16 GB on-package HBM2 (high-bandwidth memory) levert iMac Pro met de Vega-GPU tot wel 11 teraflops single-precision rekenkracht voor 3D-rendering in realtime en VR met hoge beeldsnelheid. En voor half-precision berekeningen, die ideaal zijn voor machine learning, levert iMac Pro een ongelooflijke rekenkracht van tot wel 22 teraflops.

iMac Pro ondersteunt ook tot 4 TB aan SSD-opslagruimte en tot 128 GB aan ECC-geheugen, en via vier Thunderbolt 3-poorten kunnen er maximaal twee snelle RAID-arrays en twee 5K-displays tegelijk op worden aangesloten. Als eerste Mac biedt iMac Pro 10-Gb Ethernet voor een tot wel tien keer hogere netwerksnelheid.

Krachtig en professioneel

  • iMac Pro tilt de prestaties van de Mac naar een hoger plan, zelfs vergeleken met onze snelste quad-core iMac.
  • 3D-ontwerpers kunnen zeer grote 3D-modellen visualiseren en scènes tot 3,4 keer sneller renderen.
  • Ontwikkelaars kunnen meerdere virtuele machines en testomgevingen uitvoeren en code tot 2,4 keer sneller compileren.
  • Wetenschappers en onderzoekers kunnen zeer grote datasets en complexe simulaties verwerken, waardoor gegevens tot 5 keer sneller kunnen worden gevisualiseerd.
  • Fotografen kunnen met enorme bestanden werken en beelden tot 4,1 keer sneller verwerken.
  • Muziekproducenten kunnen grote projecten met meerdere sporen tot 4,6 keer sneller bouncen (exporteren) en tot 12,4 keer zoveel realtime plugins gebruiken.
  • Videobewerkers kunnen tot acht streams 4K-video bewerken, of 4,5K RED RAW-video en 8K ProRes 4444 bewerken bij volledige resolutie in realtime zonder rendering. iMac Pro kan ook HEVC-video drie keer sneller exporteren.
    Integratie en beveiliging op een hoger plan

iMac Pro tilt integratie en beveiliging van de Mac op een hoger plan met de T2-chip, de speciaal voor Apple gemaakte Mac-siliciumchip van de tweede generatie. Met de integratie van diverse nieuwe controllers, zoals de systeembeheercontroller, de beeldsignaalprocessor, de audiocontroller en de SSD-controller, geeft de T2 de Mac nieuwe mogelijkheden, zoals betere beeldverwerking voor de FaceTime HD-camera. Ook is er met T2 een nieuw beveiligingsniveau mogelijk, omdat er een Secure Enclave-coprocessor in is verwerkt die de basis vormt voor nieuwe versleutelde opslag en een veilige manier van opstarten. Gegevens op de SSD worden versleuteld met speciale AES-hardware, zonder nadelige gevolgen voor de prestaties. Bij het veilig opstarten wordt gegarandeerd dat er daarbij alleen vertrouwde software wordt geladen.
Naast de nieuwe iMac Pro werkt Apple ook aan een geheel nieuwe Mac Pro voor professionals die de allerbeste prestaties wensen. Dit wordt een systeem met hoge doorvoersnelheid in een modulair, upgradebaar ontwerp en een nieuw professioneel display van uitmuntende kwaliteit.

Prijzen en verkrijgbaarheid
iMac Pro is verkrijgbaar vanaf 14 december, tegen een Apple verkoopprijs van €5499. Meer informatie is te vinden op apple.com/nl/imac-pro.

Back To Top