skip to Main Content
Aankondiging Mac Pro Op De WWDC 2018?

Aankondiging Mac Pro op de WWDC 2018?

Vorig jaar april liet Phil Schiller weten in een gesprek met vertegenwoordigers van verschillende technische websites, dat Apple druk bezig is met de ontwikkeling van een nieuwe (modulaire) Mac Pro en dat deze in 2018 uitkomt. En dat werd natuurlijk de hoogste tijd. Het huidige model komt namelijk uit 2013 en heeft in 2017 nog een kleine upgrade gehad en een prijsverlaging. Dat laatste had natuurlijk al veel eerder moeten gebeuren. Apple vroeg jarenlang aan de gebruiker de hoofdprijs voor een verouderd systeem dat niet al te enthousiast werd ontvangen vanwege het gesloten ontwerp, waardoor je niet makkelijk kon uitbreiden, zoals bij zijn voorganger (aluminium systeemkast) wel kon. Het kreeg zelfs de bijnaam Trashcan.

Inmiddels is het 2018 en is het nu gissen wanneer Apple zijn belofte voor het uitbrengen van de nieuwe Mac Pro uitbrengt. In 2013 toen het huidige model wel geïntroduceerd was het tijdens de WWDC 2013 en kon hij in december van dat jaar besteld worden.

Vermoedelijk zal de aankondiging nu ook tijdens de WWDC zijn. De WWDC 2018 wordt gehouden in juni. Maar sinds de uitspraken van vorig jaar is het opmerkelijk stil en zou het ook zo maar eens kunnen zijn dat Apple toch nog meer tijd neemt. Dat zou overigens wel een blamage zijn voor de techgigant uit Cupertino, gezien het feit dat het al inmiddels vijf jaar geen nieuw model op de markt heeft gebracht.

Meer informatie dan behalve dat het systeem door de gebruiker uitbreidbaar (modulair) is niet bekend. Een ander feit dat ook bekend is gemaakt tijdens het interview van vorig jaar, is dat Apple ook een professioneel scherm wil gaan aanbieden. Maar ook hiervan ontbreken verdere specificaties.

Back To Top