skip to Main Content
Apple Dicht Beveiligingslekken Van Processor

Apple dicht beveiligingslekken van processor

Recent is er naar buiten gekomen dat er wereldwijd vele computers, mobiele telefoons en tablets zijn getroffen door beveiligingslekken in de processor. Zowel de processors van Intel (Meltdown en Spectre-beveiligingslek) als van AMD en ARM (Spectre-beveiligingslek) hebben hier last van. Hierdoor zouden hackers toegang kunnen krijgen tot het kernel-geheugen, waar gevoelige informatie te vinden is, zoals bijvoorbeeld wachtwoorden. Fabrikanten, waaronder dus ook Apple, zijn druk om de beveiligingslekken te dichten. Apple heeft al in zijn laatste software-updates (iOS 11.2, macOS 10.13.2 en tvOS 11.2) maatregelen getroffen voor het Meltdown-beveiligingslek. In de komende dagen komt Apple met een update van Safari om je computer beter te kunnen beveiligen tegen het Spectre-beveiligingslek. Aan een andere oplossing voor dit Spectre-beveiligingslek wordt gewerkt. Apple heeft laten weten via hun website dat de betreffende oplossingen niet van invloed zijn op de snelheid van je Mac of iOS device en dat de Apple Watch geen last van heeft van dit beveiligingslek.

Back To Top