skip to Main Content
Apple Gaat Samenwerken In Cyberrisicomanagement

Apple gaat samenwerken in cyberrisicomanagement

Cisco, Apple, Aon en Allianz hebben een nieuwe oplossing aangekondigd op het vlak van cyberrisicomanagement voor bedrijven. Deze bestaat uit analysetools van Aon, gecombineerd met de veiligste technologie van Cisco en Apple en een uitgebreide cyberverzekering van Allianz. De nieuwe oplossing is erop gericht om uiteenlopende organisaties te helpen hun cyberrisicomanagement te verbeteren en zich beter te beveiligen tegen cyberrisico’s die samenhangen met ransomware en andere malware-gerelateerde dreigingen. Dit zijn de dreigingen waar organisaties vandaag de dag het meest tegenaan lopen.

Het risico op cybercriminaliteit neemt toe. Het verlies dat bedrijven lijden door cyberaanvallen gaat hun investeringen in IT-beveiliging te boven.1 Dit feit, gecombineerd met een beperkte interesse in cyberverzekeringen2, actieve tegenwerking, een gefragmenteerde markt in beveiligingstechnologie en een tekort aan kennis op dit vlak maakt het voor veel organisaties moeilijk om in te zien hoe groot dit risico is en hoe ze dit effectief kunnen managen.

De nieuwe aanpak behelst de primaire aspecten van cyberbeveiliging voor bedrijven en bestaat uit de volgende onderdelen:

Analyse van de cyberbestendigheid: Specialisten van Aon beoordelen hoe goed een bedrijf beveiligd is tegen cyberaanvallen en doen suggesties om de beveiliging te verbeteren.

Cyberverzekering: Allianz heeft gekeken naar de technologie van Cisco en Apple die aan de oplossing ten grondslag ligt. Het bedrijf biedt klanten die gebruikmaken van Cisco Ransomware Defense en/of in aanmerking komende Apple producten de mogelijkheid om een uitgebreide cyberverzekering af te sluiten. Daarmee erkent Allianz de hoge mate van beveiliging die de technologie van Cisco en Apple aan bedrijven biedt. Dit in combinatie met de individuele risicoanalyse van de cyberbestendigheid maakt een verhoogde dekking mogelijk voor zakelijke klanten van Cisco en Apple die een cyberverzekering afsluiten. De verzekering voorziet in een uitgebreide dekking, met in bepaalde gevallen minder of zelfs helemaal geen eigen risico. De cyberverzekering wordt uitgevoerd door Allianz Global Corporate & Specialty (AGCS).

Cisco Ransomware Defense is onderdeel van Cisco’s geïntegreerde pakket aan beveiligingstools en maakt gebruik van de dreigingsinformatie afkomstig uit het toonaangevende Cisco Talos: een eenmaal opgespoorde dreiging wordt overal geblokkeerd. Naast geavanceerde e-mailbeveiliging zorgt de tool voor de nieuwste endpointbescherming en blokkering van schadelijke websites. Organisaties zijn hierdoor beter bewapend tegen malware, ransomware en andere cyberdreigingen.

Apple producten: iPhone, iPad en Mac zijn ideaal voor het bedrijfsleven en bieden ook nog eens de sterke beveiliging die elk bedrijf nodig heeft. De verregaande integratie van hardware, software en voorzieningen op iOS-devices garandeert dat elk onderdeel van het systeem betrouwbaar is, vanaf de eerste inschakeling tot de installatie van apps van derden. Hardwarecodering is altijd ingeschakeld en ondersteuning voor protocollen zoals TLS (Transport Layer Security) en VPN is automatisch ingebouwd.

Incidentafhandeling: Bij een malware-aanval kunnen organisaties zich richten tot de teams van Cisco en Aon voor incidentafhandeling.

De nieuwe oplossing is er vanaf vandaag. Ga voor meer informatie naar https://cisco.com/go/cyberinsurance

“Bij Cisco ligt beveiliging ten grondslag aan alles wat we doen. Als marktleider in de beveiligingsbranche weten we dat in een digitale wereld de beveiliging de allerhoogste prioriteit heeft. Onze geïntegreerde beveiligingsarchitectuur vermindert het risico op ransomware- en malware-aanvallen”, aldus Chuck Robbins, voorzitter en CEO van Cisco. “De technologie van Cisco Security vormt de basis van de nieuwe holistische oplossing voor risicomanagement. De uitgebreide cyberverzekering die deze oplossing biedt, zien we als een extra voordeel voor onze klanten.”

Om zich te wapenen tegen cyberaanvallen, moet elk bedrijf goed bedenken welke technologieproviders het inzet. Apple heeft daarom vanaf het begin altijd de beveiliging als uitgangspunt genomen bij het ontwerpen van producten. Dit is ook een van de vele redenen waarom bedrijven overal ter wereld voor onze producten hebben gekozen”, aldus Tim Cook, CEO van Apple. “iPhone, iPad en Mac zijn ideaal voor het bedrijfsleven en bieden de beste gebruikerservaring en de allerhoogste beveiliging. We zijn erg blij dat toonaangevende verzekeringsmaatschappijen de producten van Apple aanbevelen voor superieure cyberbeveiliging. Dat onze klanten nu de gelegenheid hebben om een uitgebreide cyberverzekering af te sluiten, is zeker een pluspunt.”

“Ransomware is een groeiend probleem dat een hele onderneming schade kan toebrengen. Organisaties moeten het risico hierop op zowel technisch als financieel vlak zien te beheersen”, aldus Jason Hogg, CEO van Aon Cyber Solutions. “Dankzij deze holistische oplossing kunnen onze klanten het cyberrisicomanagement op een geïntegreerde manier benaderen. We kunnen klanten adviseren met welke cyberbeveiliging en welke tools en processen ze hun cyberbestendigheid kunnen verbeteren. En zodra ze die cyberbestendigheid op peil hebben, komen ze ook in aanmerking voor de uitgebreidere cyberverzekering.”

“Een proactieve analyse gecombineerd met de nieuwste technologie biedt de optimale afweer tegen de alsmaar veranderende ransomware- en malware-aanvallen”, aldus Bill Scaldaferri, President en CEO van AGCS North America. “Dankzij deze strategische alliantie met Aon, Apple en Cisco kunnen we bedrijven dit unieke geïntegreerde platform bieden waarmee ze hun risicomanagement kunnen verbeteren en zich beter kunnen wapenen tegen ingrijpende dreigingen.”

Back To Top