skip to Main Content
Omzetrecord En Tegenvallende Verkoop IPhones

Omzetrecord en tegenvallende verkoop iPhones

Apple heeft zijn laatste kwartaalcijfers bekend gemaakt. En kon vermelden dat het een omzet had van 88,3 miljard dollar en dat was een record. De winst ging van 17,9 miljard naar 20 miljard dollar. Toch had Apple ook een tegenvaller te melden. De verkoop van de iPhone was minder dan verwacht. Zo werden er 77,3 miljoen exemplaren verkocht, in het laatste kwartaal van 2016 waren dat nog 78,2 miljoen exemplaren. De iPhone X zou volgens Tim Cook de verwachtingen overtreffen. Maar cijfers hierover werden niet vrijgegeven. Met de verkoop van de iPad ging het goed. Zo wist Apple er 13,1 miljoen te verkopen. Een jaar eerder was dat nog 10,3 miljoen stuks. Van de Mac werden 5,1 miljoen stuks verkocht, dat was 5 procent minder dan een jaar eerder. Onder de categorie “andere producten”, zoals de Apple Watch & Apple TV, verkocht Apple voor 5,5 miljard dollar. En dat is een flinke stijging, een jaar eerder was dat nog 3,2 miljard dollar.

Back To Top